Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Bananowy pudding owsiany*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="poserbaby" data-source="post: 1367049" data-attributes="member: 34982"><p>1/2 szkl. płatków owsianych (najlepiej instant)</p><p>1 1/4 szkl. mleka półtłustego</p><p>200 gram gęstego jogurtu waniliowego lub serka homogenizowanego</p><p>1 duży dojrzały banan</p><p>cukier (opcjonalnie)</p><p></p><p>Na maleńkim ogniu gotuj płatki owsiane na mleku, często mieszając, do momentu wrzenia, a następnie jeszcze kilka minut. Owsianka powinna mieć puszystą, nieco kleistą konsystencję. Wytworzenie tej swoistej kleistości jest bardzo istotne, a płatki typu instant najlepiej nadają sie do tego celu. Używając tradycyjnych płatków, można dodać nieco mąki owsianej dla zwiększenia kleistości i wydłużyć czas gotowania. Gotuj tak długo, aż płatki będą idealnie miekkie, rozgotowane. Dodaj więcej mleka jeśli to konieczne.</p><p> </p><p>Zdejmij z ognia i odstaw do przestygnięcia, lub użyj od razu, jeśli wolisz pudding na ciepło. Gęstość najprawdopodobniej ulegnie zmianie podczas stygnięcia, ale owsianka nie powinna być sztywna.</p><p> </p><p>Przy użyciu widelca, rozgnieć jednego dojrzałego, bardzo miękkiego banana. Dodaj jogurt i zmieszaj delikatnie. Połącz z owsianką. Dosłodź do smaku, jeśli potrzeba, choć pudding powinien być wystarczająco słodki dzięki bananowi i jogurtowi. Nie używaj miodu do osłodzenia puddingu, ponieważ miód zniszczy jego kleistą strukturę.</p><p> </p><p>Podawaj na ciepło lub zimno, oprószony kawą instant, kakao lub startą czekoladą, ze świeżymi truskawkami lub suszonymi śliwkami.</p><p></p><p></p><p><a href="http://poserbaby.com/pl/przepisy/108/pudding-owsiano-bananowy" target="_blank">http://poserbaby.com/pl/przepisy/108/puddi...wsiano-bananowy</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="poserbaby, post: 1367049, member: 34982"] 1/2 szkl. płatków owsianych (najlepiej instant) 1 1/4 szkl. mleka półtłustego 200 gram gęstego jogurtu waniliowego lub serka homogenizowanego 1 duży dojrzały banan cukier (opcjonalnie) Na maleńkim ogniu gotuj płatki owsiane na mleku, często mieszając, do momentu wrzenia, a następnie jeszcze kilka minut. Owsianka powinna mieć puszystą, nieco kleistą konsystencję. Wytworzenie tej swoistej kleistości jest bardzo istotne, a płatki typu instant najlepiej nadają sie do tego celu. Używając tradycyjnych płatków, można dodać nieco mąki owsianej dla zwiększenia kleistości i wydłużyć czas gotowania. Gotuj tak długo, aż płatki będą idealnie miekkie, rozgotowane. Dodaj więcej mleka jeśli to konieczne. Zdejmij z ognia i odstaw do przestygnięcia, lub użyj od razu, jeśli wolisz pudding na ciepło. Gęstość najprawdopodobniej ulegnie zmianie podczas stygnięcia, ale owsianka nie powinna być sztywna. Przy użyciu widelca, rozgnieć jednego dojrzałego, bardzo miękkiego banana. Dodaj jogurt i zmieszaj delikatnie. Połącz z owsianką. Dosłodź do smaku, jeśli potrzeba, choć pudding powinien być wystarczająco słodki dzięki bananowi i jogurtowi. Nie używaj miodu do osłodzenia puddingu, ponieważ miód zniszczy jego kleistą strukturę. Podawaj na ciepło lub zimno, oprószony kawą instant, kakao lub startą czekoladą, ze świeżymi truskawkami lub suszonymi śliwkami. [URL="http://poserbaby.com/pl/przepisy/108/pudding-owsiano-bananowy"]http://poserbaby.com/pl/przepisy/108/puddi...wsiano-bananowy[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Bananowy pudding owsiany*
Top
Bottom