Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Banany smażone w cieście*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 969800" data-attributes="member: 2721"><p>Przepis na ten szybki i pyszny deser, przygotowany z bananów, pochodzi z ksiązki &quot;Kuchnie Świata. Kuchnia chińska&quot;. wyd. O-press</p><p></p><p>[ATTACH=full]52049[/ATTACH]</p><p></p><p>4 banany</p><p></p><p><u>ciasto:</u></p><p>1 jajko</p><p>1/2 szklanki mąki</p><p>1/2 szklanki wody</p><p>1 łyżeczka miodu</p><p>1 łyżeczka proszku do pieczenia</p><p></p><p>miód</p><p>ew. prażony sezam</p><p>olej do smażenia</p><p></p><p></p><p>Z podanych składników przygotować gęste ciasto. Odstawić je na 10 minut.</p><p>Banany obrać i pokroić w kawałki po ok. 5 cm.</p><p>Banany dokładnie obtaczać w cieście i smażyć na oleju ze wszystkich stron na złoto.</p><p>Podawać ciepłe, pokropione miodem i posypane sezamem. Można je tez po prostu posypać cukrem pudrem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 969800, member: 2721"] Przepis na ten szybki i pyszny deser, przygotowany z bananów, pochodzi z ksiązki "Kuchnie Świata. Kuchnia chińska". wyd. O-press [ATTACH=full]52049[/ATTACH] 4 banany [U]ciasto:[/U] 1 jajko 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki wody 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka proszku do pieczenia miód ew. prażony sezam olej do smażenia Z podanych składników przygotować gęste ciasto. Odstawić je na 10 minut. Banany obrać i pokroić w kawałki po ok. 5 cm. Banany dokładnie obtaczać w cieście i smażyć na oleju ze wszystkich stron na złoto. Podawać ciepłe, pokropione miodem i posypane sezamem. Można je tez po prostu posypać cukrem pudrem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Banany smażone w cieście*
Top
Bottom