Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Banany w cieście kokosowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1543049" data-attributes="member: 1024"><p><strong>Banany w cieście kokosowym</strong></p><p></p><p>Inspiracja - Rachel Lane, Ting Morris &quot;Na ostro&quot;</p><p><strong></strong></p><p><strong>Skladniki:</strong></p><p>4 niezbyt duże banany</p><p>150 g mąki (u mnie orkiszowa typ 750, czyli biała)</p><p>30 -40 g wiórków kokosowych</p><p>1/2 - 3/4 szklanki letniej wody</p><p>1/2 szklanki gęstego mleka kokosowego (śmietanki kokosowej)</p><p>1 jajko</p><p>olej do głębokiego smażenia</p><p>płynny miód do polania</p><p><strong></strong></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p>Wymieszać mąkę z wiórkami i śmietanką kokosową, dodawać powoli wodę, cały czas mieszając, by nie było grudek. Odstawić na godzinę.</p><p>W międzyczasie obrać i pokroić banany oraz nastawić olej do głębokiego smażenia.</p><p>Rozdzielić białko od żołtka, ubić na sztywną pianę, dodać wraz z żółtkiem do ciasta, wymieszać.</p><p>Zanurzać w nim kawałki bananów, smażyć na średnim ogniu do uzyskania złocistej barwy, odsączyć na papierowym ręczniku.</p><p>Podawać na gorąco polane miodem. </p><p></p><p>[ATTACH=full]90556[/ATTACH] [ATTACH=full]90557[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1543049, member: 1024"] [B]Banany w cieście kokosowym[/B] Inspiracja - Rachel Lane, Ting Morris "Na ostro" [B] Skladniki:[/B] 4 niezbyt duże banany 150 g mąki (u mnie orkiszowa typ 750, czyli biała) 30 -40 g wiórków kokosowych 1/2 - 3/4 szklanki letniej wody 1/2 szklanki gęstego mleka kokosowego (śmietanki kokosowej) 1 jajko olej do głębokiego smażenia płynny miód do polania [B] Wykonanie:[/B] Wymieszać mąkę z wiórkami i śmietanką kokosową, dodawać powoli wodę, cały czas mieszając, by nie było grudek. Odstawić na godzinę. W międzyczasie obrać i pokroić banany oraz nastawić olej do głębokiego smażenia. Rozdzielić białko od żołtka, ubić na sztywną pianę, dodać wraz z żółtkiem do ciasta, wymieszać. Zanurzać w nim kawałki bananów, smażyć na średnim ogniu do uzyskania złocistej barwy, odsączyć na papierowym ręczniku. Podawać na gorąco polane miodem. [ATTACH=full]90556[/ATTACH] [ATTACH=full]90557[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Banany w cieście kokosowym
Top
Bottom