Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Banany z sosem cumberland*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 796164" data-attributes="member: 10341"><p>Pomysł zaczerpnęłam z Burdy - Agencja Muza. Trochę go zmodyfikowałam za drugim razem, bo danie wydawało mi się zbyt suche.</p><p></p><p><strong>Składniki</strong></p><p>4 banany</p><p>4 - 6 plastrów gotowanej szynki</p><p>4 plastry sera np. ementaler</p><p>2 płaskie łyżki musztardy</p><p>2 łyżki masła</p><p>mielony biały pieprz</p><p>sos cumberland</p><p>smażone borówki</p><p></p><p>Banany obieramy i posypujemy pieprzem. Na patelni rozpuszczamy masło i smażymy banany przez 3 minuty na średnim ogniu. Plastry szynki smarujemy z jednej strony cienko musztardą i posmarowaną stroną owijamy szczelnie banany. Układamy w formie ogniotrwałej i zapiekamy 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 st. Podajemy gorące z bagietką. Przepis na sos cumberland znajdziecie (jako trzeci) pod adresem <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=26566" target="_blank">https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=26566</a> </p><p></p><p>I to była pierwsza wersja tej potrawy. W drugiej przygotowane do zapiekania banany, owinięte posmarowaną szynką, układamy w formie ogniotrwałej, a na każdym bananie kładziemy plaster sera, podwijając brzegi wokół bananów i zapiekamy przez 20 - 25 minut w temperaturze 200 st. (uważać, żeby nie spalić sera, ma się tylko stopić i lekko przyrumienić). Tak przygotowane banany podajemy z tostami lub świeżą bagietką i smażonymi borówkami.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 796164, member: 10341"] Pomysł zaczerpnęłam z Burdy - Agencja Muza. Trochę go zmodyfikowałam za drugim razem, bo danie wydawało mi się zbyt suche. [B]Składniki[/B] 4 banany 4 - 6 plastrów gotowanej szynki 4 plastry sera np. ementaler 2 płaskie łyżki musztardy 2 łyżki masła mielony biały pieprz sos cumberland smażone borówki Banany obieramy i posypujemy pieprzem. Na patelni rozpuszczamy masło i smażymy banany przez 3 minuty na średnim ogniu. Plastry szynki smarujemy z jednej strony cienko musztardą i posmarowaną stroną owijamy szczelnie banany. Układamy w formie ogniotrwałej i zapiekamy 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 st. Podajemy gorące z bagietką. Przepis na sos cumberland znajdziecie (jako trzeci) pod adresem [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=26566"]https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=26566[/URL] I to była pierwsza wersja tej potrawy. W drugiej przygotowane do zapiekania banany, owinięte posmarowaną szynką, układamy w formie ogniotrwałej, a na każdym bananie kładziemy plaster sera, podwijając brzegi wokół bananów i zapiekamy przez 20 - 25 minut w temperaturze 200 st. (uważać, żeby nie spalić sera, ma się tylko stopić i lekko przyrumienić). Tak przygotowane banany podajemy z tostami lub świeżą bagietką i smażonymi borówkami. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Banany z sosem cumberland*
Top
Bottom