Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia Europejska
Banosz ze boczkiem i bryndzą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="MarthaB" data-source="post: 1632311" data-attributes="member: 15159"><p>Ilość składników na 2 porcje </p><p></p><p>Składniki:</p><p></p><p> 250 ml tłustej śmietany</p><p> 200 ml wody (w czasie gotowania trochę dolałam)</p><p> 120 g kaszy kukurydzianej</p><p> 1/2 łyżeczki cukru</p><p> Sól do smaku</p><p> 50 g wędzonego boczku, pokroić w drobną kostkę</p><p> 50 g solonej słoniny, pokroić w kostkę (pominęłam)</p><p> 50g sera bryndza, rozkruszyć rękami (zastąpiłam serem litewskim wędzonym z czosnkiem)</p><p></p><p></p><p>W garnuszku (proponuję nie za bardzo płaskim, bo kasza bąbluje i strzela) zagotować śmietankę z wodą, cukrem i solą. Na wrzący płyn wsypać cienkim strumieniem kaszę i gotować około 10 minut często mieszając. </p><p>Osobno uprażyć na chrupko boczek i słoninę (ja dodałam sam boczek).</p><p>Jak kasza się ugotuje nałożyć do miseczki, posypać pokruszonym serem i uprażonym boczkiem i słoniną.</p><p></p><p></p><p>Dodam jeszcze, że w niektórych przepisach banosz gotowany był na 100% śmietance, ale chyba byłoby za tłuste. </p><p>Mi najbardziej smakuje ta potrawa z samym serem, bez boczku czy skwarek i tak będę robić.</p><p>Polecam i smacznego</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MarthaB, post: 1632311, member: 15159"] Ilość składników na 2 porcje Składniki: 250 ml tłustej śmietany 200 ml wody (w czasie gotowania trochę dolałam) 120 g kaszy kukurydzianej 1/2 łyżeczki cukru Sól do smaku 50 g wędzonego boczku, pokroić w drobną kostkę 50 g solonej słoniny, pokroić w kostkę (pominęłam) 50g sera bryndza, rozkruszyć rękami (zastąpiłam serem litewskim wędzonym z czosnkiem) W garnuszku (proponuję nie za bardzo płaskim, bo kasza bąbluje i strzela) zagotować śmietankę z wodą, cukrem i solą. Na wrzący płyn wsypać cienkim strumieniem kaszę i gotować około 10 minut często mieszając. Osobno uprażyć na chrupko boczek i słoninę (ja dodałam sam boczek). Jak kasza się ugotuje nałożyć do miseczki, posypać pokruszonym serem i uprażonym boczkiem i słoniną. Dodam jeszcze, że w niektórych przepisach banosz gotowany był na 100% śmietance, ale chyba byłoby za tłuste. Mi najbardziej smakuje ta potrawa z samym serem, bez boczku czy skwarek i tak będę robić. Polecam i smacznego [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia Europejska
Banosz ze boczkiem i bryndzą
Top
Bottom