Bardzo smaczne kotlety z hokkaido i kaszy jaglanej, bardzo polecam bo sycą na długo, a podane z surówką stanowią pelny obiad.
Pol opakowania kaszy jaglanej
pol upieczonej dynii hokkaido obranej ze skorki
1 cebula posiekana drobno i zezlocona
1 ząbek czosnku razem z cebula przerobiony lekko na patelni
1 peczek natki pietruszki zmasakarowany drobno
sol
pieprz
Kasze jaglana ugotowac po uprzednim wyplukaniu. Do osobnej roboczej miski wrzucic ugotowana kasze, miaższ z upieczonej dynii, zezłoconą cebule i czosnek, pietruszkę,i tluczkiem rozbic na jednolita mase, dosmaczyć.
Kulac małe zgrabne kotleciki. Ułożyć na pergaminie i do piekarnika na 40 minut w 180C. Ja jeszcze jedna strone kotlecika utytłałam w sezamie.
Przepis ze strony http://www.ekomama.pl/index.php?option=com...kuy&Itemid=
Nie dodawałam mąki.
Pol opakowania kaszy jaglanej
pol upieczonej dynii hokkaido obranej ze skorki
1 cebula posiekana drobno i zezlocona
1 ząbek czosnku razem z cebula przerobiony lekko na patelni
1 peczek natki pietruszki zmasakarowany drobno
sol
pieprz
Kasze jaglana ugotowac po uprzednim wyplukaniu. Do osobnej roboczej miski wrzucic ugotowana kasze, miaższ z upieczonej dynii, zezłoconą cebule i czosnek, pietruszkę,i tluczkiem rozbic na jednolita mase, dosmaczyć.
Kulac małe zgrabne kotleciki. Ułożyć na pergaminie i do piekarnika na 40 minut w 180C. Ja jeszcze jedna strone kotlecika utytłałam w sezamie.

Przepis ze strony http://www.ekomama.pl/index.php?option=com...kuy&Itemid=
Nie dodawałam mąki.
Ostatnią edycję dokonał moderator: