Bardzo smaczne kotlety z dyni hokkaido i kaszy jaglanej

owieczka

Active member
Wrz 17, 2004
1,444
25
48
Bardzo smaczne kotlety z hokkaido i kaszy jaglanej, bardzo polecam bo sycą na długo, a podane z surówką stanowią pelny obiad.

Pol opakowania kaszy jaglanej
pol upieczonej dynii hokkaido obranej ze skorki
1 cebula posiekana drobno i zezlocona
1 ząbek czosnku razem z cebula przerobiony lekko na patelni
1 peczek natki pietruszki zmasakarowany drobno
sol
pieprz


Kasze jaglana ugotowac po uprzednim wyplukaniu. Do osobnej roboczej miski wrzucic ugotowana kasze, miaższ z upieczonej dynii, zezłoconą cebule i czosnek, pietruszkę,i tluczkiem rozbic na jednolita mase, dosmaczyć.

Kulac małe zgrabne kotleciki. Ułożyć na pergaminie i do piekarnika na 40 minut w 180C. Ja jeszcze jedna strone kotlecika utytłałam w sezamie.

jaglaniaczki.jpg


Przepis ze strony http://www.ekomama.pl/index.php?option=com...kuy&Itemid=

Nie dodawałam mąki.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy