Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Bardzo Wilgotne Podwójnie Czekoladowe Brownies
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Nicolina" data-source="post: 154697" data-attributes="member: 197"><p>115 g (4 uncje) gorzkiej czekolady</p><p>115 g (1/2 cup) masła </p><p>4 duże jaja</p><p>1/4 łyżeczki soli</p><p>2 szklanki cukru </p><p>kilka kropel olejku waniliowego (lub łyżeczka ekstraktu waniliowego)</p><p>1 szklanka mąki </p><p>1 szklanka posiekanych orzechów (niekoniecznie) </p><p>230 g (8 uncji) dowolnej czekolady, czekolady z orzechami, zbędnych czekoladek etc </p><p></p><p>Rozgrzać piekarnik do 175 C (325 F)</p><p>Wysmarowac masłem i wysypać mąką formę do ciasta 23/33cm (9/13 cali)</p><p></p><p>Rozpuścić w kąpieli wodnej gorzką czekoladę i masło, wystudzić.</p><p>Ubić mikserem jaja, sól i cukier na puszystą masę. </p><p>Delikatnie wymieszać z masą czekoladowo-maślaną i zapachem waniliowym. </p><p>Dodać mąkę i ubijać aż masa będzie gładka. </p><p>Wmieszać orzechy. </p><p>Wylać połowę ciasta na blaszkę. </p><p>Połamać czekoladę na duże kawałki i położyć na cieście.</p><p>Na to wyłożyć łyżką resztę ciasta i rozsmarować żeby było mniej-więcej równo. </p><p>Piec 23-35 minut, aż się zetną. </p><p>Nie piec za długo, bo będą suche!</p><p>Wystudzić, pokroić w kwadraty.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Nicolina, post: 154697, member: 197"] 115 g (4 uncje) gorzkiej czekolady 115 g (1/2 cup) masła 4 duże jaja 1/4 łyżeczki soli 2 szklanki cukru kilka kropel olejku waniliowego (lub łyżeczka ekstraktu waniliowego) 1 szklanka mąki 1 szklanka posiekanych orzechów (niekoniecznie) 230 g (8 uncji) dowolnej czekolady, czekolady z orzechami, zbędnych czekoladek etc Rozgrzać piekarnik do 175 C (325 F) Wysmarowac masłem i wysypać mąką formę do ciasta 23/33cm (9/13 cali) Rozpuścić w kąpieli wodnej gorzką czekoladę i masło, wystudzić. Ubić mikserem jaja, sól i cukier na puszystą masę. Delikatnie wymieszać z masą czekoladowo-maślaną i zapachem waniliowym. Dodać mąkę i ubijać aż masa będzie gładka. Wmieszać orzechy. Wylać połowę ciasta na blaszkę. Połamać czekoladę na duże kawałki i położyć na cieście. Na to wyłożyć łyżką resztę ciasta i rozsmarować żeby było mniej-więcej równo. Piec 23-35 minut, aż się zetną. Nie piec za długo, bo będą suche! Wystudzić, pokroić w kwadraty. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Bardzo Wilgotne Podwójnie Czekoladowe Brownies
Top
Bottom