Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Barszcz bialostocki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="wianka" data-source="post: 1551096" data-attributes="member: 36949"><p>Składniki:</p><p>4-5 jabłek</p><p>4-5 czerwonych buraków</p><p>1,5 litra wywaru z kości i włoszczyzny</p><p>łyżka margaryny </p><p>łyżka mąki</p><p>listek laurowy</p><p>filiżanka śmietany </p><p>kieliszek czerwonego wina </p><p>1-2 goździki</p><p>sól, cukier. </p><p>Wykonanie: umyte i obrane buraki i jabłka zetrzeć na tarce, poddusić na margarynie, oprószyć mąką , </p><p>zalać wywarem, dodać przyprawy i gotować ,aż będą miękkie.</p><p>Wlać czerwone wino, podprawić śmietaną i podać z ziemniakami posypanymi koperkiem. </p><p>Można zaprawić jogurtem, a zamiast wina dodać ocet jabłkowy.</p><p></p><p>Przepis jest z książki &quot;Kuchnia podlaska&quot;</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="wianka, post: 1551096, member: 36949"] Składniki: 4-5 jabłek 4-5 czerwonych buraków 1,5 litra wywaru z kości i włoszczyzny łyżka margaryny łyżka mąki listek laurowy filiżanka śmietany kieliszek czerwonego wina 1-2 goździki sól, cukier. Wykonanie: umyte i obrane buraki i jabłka zetrzeć na tarce, poddusić na margarynie, oprószyć mąką , zalać wywarem, dodać przyprawy i gotować ,aż będą miękkie. Wlać czerwone wino, podprawić śmietaną i podać z ziemniakami posypanymi koperkiem. Można zaprawić jogurtem, a zamiast wina dodać ocet jabłkowy. Przepis jest z książki "Kuchnia podlaska" [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Barszcz bialostocki
Top
Bottom