Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Barszcz chrzanowy z pieczoną białą kiełbasą*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1438889" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Barszcz chrzanowy z pieczoną białą kiełbasą</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]82998[/ATTACH]</p><p></p><p>4 białe parzone kiełbasy</p><p>500 g wędzonego boczku</p><p>3 cebule</p><p>500 ml żuru (zakwasu) w butelce</p><p>150 g tartego chrzanu</p><p>3 ząbki czosnku</p><p>sól i biały pieprz</p><p>4 łyżki śmietany 18 %</p><p>4 jaja ugotowane na twardo</p><p>3 listki laurowe</p><p>ok 30 ml oleju</p><p>250 g ziemniaków obranych i pokrojonych w ćwiartki</p><p>6 g suszonego majeranku</p><p></p><p>1. Do 2 litrów gotującej wody dodajemy boczek, rozgniecione 2 ząbki czosnku, listki laurowe, majeranek. Jedną cebulę kroimy na połowę, przypalamy na patelni i dodajemy do wody. Po 20 minutach wyjmujemy boczek i cebulę. Boczek kroimy w drobną kostkę. Do wywaru dodajemy pokrojone ziemniaki i dalej gotujemy.</p><p>2. W międzyczasie kroimy następną cebulę w większe cząstki, kiełbasę nacinamy z obu stron w poprzek a ząbek czosnku rozgniatamy. Wszystkie składniki układamy w żaroodpornym naczyniu. Posypujemy majerankiem i polewamy olejem.</p><p>Wkładamy do piekarnika na 15 - 20 minut w temp 180 stopni.</p><p>3. 3 cebulę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na patelni. Dodajemy pokrojony boczek i majeranek. Smażymy przez ok 5 minut a następnie zawartość przekładamy do wywaru. Dodajemy także żur z butelki.Gotujemy od czasu do czasu mieszamy.</p><p>4. Z jajek ugotowanych na twardo wyjmujemy żółtka. Zółtka rozcieramy z odrobiną wywaru.Dodajemy kwaśną śmietanę i po wymieszaniu ( i zahartowaniu) wlewamy do żurku. Białka kroimy w drobną kostkę i tak samo dodajemy do barszczu.</p><p>Na koniec dodajemy chrzan.</p><p>5.Wyjmujemy kiełbasę z piekarnika, barszcz doprawiamy solą i białym pieprzem.Zagotowujemy. </p><p>6.Na dno talerza wykładamy kiełbasę i cebulę, zalewamy barszczem razem z ziemniakami i skwarkami. Na wierzch dodajemy świeży majeranek</p><p></p><p>Przepis można tutaj obejrzeć <a href="http://kuchnialidla.pl/product/Barszcz-chrzanowy-z-pieczona-biala-kielbaska" target="_blank">http://kuchnialidla.pl/product/Barszcz-chr...biala-kielbaska</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1438889, member: 140"] [SIZE=14][B]Barszcz chrzanowy z pieczoną białą kiełbasą[/B][/SIZE] [ATTACH=full]82998[/ATTACH] 4 białe parzone kiełbasy 500 g wędzonego boczku 3 cebule 500 ml żuru (zakwasu) w butelce 150 g tartego chrzanu 3 ząbki czosnku sól i biały pieprz 4 łyżki śmietany 18 % 4 jaja ugotowane na twardo 3 listki laurowe ok 30 ml oleju 250 g ziemniaków obranych i pokrojonych w ćwiartki 6 g suszonego majeranku 1. Do 2 litrów gotującej wody dodajemy boczek, rozgniecione 2 ząbki czosnku, listki laurowe, majeranek. Jedną cebulę kroimy na połowę, przypalamy na patelni i dodajemy do wody. Po 20 minutach wyjmujemy boczek i cebulę. Boczek kroimy w drobną kostkę. Do wywaru dodajemy pokrojone ziemniaki i dalej gotujemy. 2. W międzyczasie kroimy następną cebulę w większe cząstki, kiełbasę nacinamy z obu stron w poprzek a ząbek czosnku rozgniatamy. Wszystkie składniki układamy w żaroodpornym naczyniu. Posypujemy majerankiem i polewamy olejem. Wkładamy do piekarnika na 15 - 20 minut w temp 180 stopni. 3. 3 cebulę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na patelni. Dodajemy pokrojony boczek i majeranek. Smażymy przez ok 5 minut a następnie zawartość przekładamy do wywaru. Dodajemy także żur z butelki.Gotujemy od czasu do czasu mieszamy. 4. Z jajek ugotowanych na twardo wyjmujemy żółtka. Zółtka rozcieramy z odrobiną wywaru.Dodajemy kwaśną śmietanę i po wymieszaniu ( i zahartowaniu) wlewamy do żurku. Białka kroimy w drobną kostkę i tak samo dodajemy do barszczu. Na koniec dodajemy chrzan. 5.Wyjmujemy kiełbasę z piekarnika, barszcz doprawiamy solą i białym pieprzem.Zagotowujemy. 6.Na dno talerza wykładamy kiełbasę i cebulę, zalewamy barszczem razem z ziemniakami i skwarkami. Na wierzch dodajemy świeży majeranek Przepis można tutaj obejrzeć [URL="http://kuchnialidla.pl/product/Barszcz-chrzanowy-z-pieczona-biala-kielbaska"]http://kuchnialidla.pl/product/Barszcz-chr...biala-kielbaska[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Barszcz chrzanowy z pieczoną białą kiełbasą*
Top
Bottom