Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Barszcz czerwony na rosole
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Krystyna9" data-source="post: 781940" data-attributes="member: 4258"><p><strong>Składniki:</strong></p><p>- ok. 700g mięsa wołowego ( u mnie było kawałek goleni i łaty)</p><p>- włoszczyzna jak do rosołu (marchewka, pietruszka, seler, por) - bez cebuli i kapusty włoskiej</p><p>- 4 duże buraki czerwone</p><p>- majeranek</p><p>-sól</p><p>-pieprz (dużo)</p><p>- barszcz (zakwas, żurek z mąki żytniej - różnie to nazywają ) kiszony - własny lub kupiony w butelce</p><p>- można dodac kostkę bulionu wołowego</p><p></p><p>Z mięsa i włoszczyzny gotujemy rosół (na małym ogniu) . Gdy mięso będzie już miękkie, wyjmujemy z rosołu razem z całą włoszczyzną. Z mięsa i części włoszczyzny zrobimy <a href="https://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=26562&view=findpost&p=781943" target="_blank"><strong>farsz</strong></a> do uszek lub do pasztecików. Buraki obieramy i ucieramy na tarce z dużymi oczkami (spora micha ich wychodzi, więc rosół musi byc w dużym garnku). Całośc dodajemy do garnka z rosołem. Gotujemy na bardzo małym ogniu około 20 minut. Po tym czasie, odcedzamy buraczki z rosołu ( troszkę buraczków możemy zostawic). Teraz doprawiamy barszczem (zakwasem), dodajemy dośc dużo majeranku i pieprzu. Doprowadzamy do wrzenia i od razu wyłączamy. </p><p>Podajemy bardzo gorący.</p><p></p><p>[ATTACH=full]35575[/ATTACH]</p><p></p><p>Najsmaczniejszy z uszkami lub <a href="https://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=26560&view=findpost&p=781935" target="_blank"><strong>pasztecikami</strong></a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Krystyna9, post: 781940, member: 4258"] [B]Składniki:[/B] - ok. 700g mięsa wołowego ( u mnie było kawałek goleni i łaty) - włoszczyzna jak do rosołu (marchewka, pietruszka, seler, por) - bez cebuli i kapusty włoskiej - 4 duże buraki czerwone - majeranek -sól -pieprz (dużo) - barszcz (zakwas, żurek z mąki żytniej - różnie to nazywają ) kiszony - własny lub kupiony w butelce - można dodac kostkę bulionu wołowego Z mięsa i włoszczyzny gotujemy rosół (na małym ogniu) . Gdy mięso będzie już miękkie, wyjmujemy z rosołu razem z całą włoszczyzną. Z mięsa i części włoszczyzny zrobimy [URL="https://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=26562&view=findpost&p=781943"][B]farsz[/B][/URL] do uszek lub do pasztecików. Buraki obieramy i ucieramy na tarce z dużymi oczkami (spora micha ich wychodzi, więc rosół musi byc w dużym garnku). Całośc dodajemy do garnka z rosołem. Gotujemy na bardzo małym ogniu około 20 minut. Po tym czasie, odcedzamy buraczki z rosołu ( troszkę buraczków możemy zostawic). Teraz doprawiamy barszczem (zakwasem), dodajemy dośc dużo majeranku i pieprzu. Doprowadzamy do wrzenia i od razu wyłączamy. Podajemy bardzo gorący. [ATTACH=full]35575[/ATTACH] Najsmaczniejszy z uszkami lub [URL="https://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=26560&view=findpost&p=781935"][B]pasztecikami[/B][/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Barszcz czerwony na rosole
Top
Bottom