- Wrz 13, 2004
- 4,165
- 0
- 0
Bierzemy 6 dużych buraków. Kroimy je w plastry. Wrzucamy do garnka razem z 4 litrami wody, dodajemy marchew, pietruszkę i seler. Opalamy główkę cebuli, lub wrzucamy w łupince, jezeli niemamy jak opalić.
W tym czasie trzemy na tarce dwa buraki, słodzimy je 1 łyżeczka cukru i delikatnie solimy. Pozostawiamy na godzinę aby puścily sok.
Cedzimy ugotowany barszcz. W nim zanurzamy na sicie starte buraki a sok wlewamy.
Dolewamy zakwas.
Podgrzewając doprawiamy czosnkiem, pieprzem i solą.
Broń Boże nie gotować!!!!!!!!!!!!
Smacznego
W tym czasie trzemy na tarce dwa buraki, słodzimy je 1 łyżeczka cukru i delikatnie solimy. Pozostawiamy na godzinę aby puścily sok.
Cedzimy ugotowany barszcz. W nim zanurzamy na sicie starte buraki a sok wlewamy.
Dolewamy zakwas.
Podgrzewając doprawiamy czosnkiem, pieprzem i solą.
Broń Boże nie gotować!!!!!!!!!!!!
Smacznego