Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Barszcz wigilijny mojej mamy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mexikana" data-source="post: 1554197" data-attributes="member: 7168"><p>Barszcz wigilijny</p><p></p><p>1/2 kg burakow</p><p>1lyzka soli</p><p>1 i 1/2 lyzki cukru</p><p>1/2 lyzki octu lub soku z cytryny</p><p>1 pietruszka</p><p>1 marchewka</p><p>1 maly seler</p><p>1 cebula</p><p>oczyszczona glowa karpia, pletwy i grzbiet</p><p>ziele angielskie</p><p>lisc laurowy</p><p></p><p>Obrane buraki kroimy w paski, posypujemy sola i skrapiamy octem, tak sobie troche leza, a w tym czasie </p><p>gotujemy wywar z warzyw, dodajemy glowe, pletwy i grzbiet ryby, cebule, ziele i lisc.</p><p>Dodajemy do gotowego wywaru buraki i gotujemy zeby zupa nabrala koloru, przyprawiamy sola i cukrem. Przecedzamy.</p><p></p><p>Opcjonalnie mozna dodac na koniec gotowania zabek czosnku, przecisniety przez praske i posolony, zakwas z burakow, albo zalewe z buraczkow w occie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mexikana, post: 1554197, member: 7168"] Barszcz wigilijny 1/2 kg burakow 1lyzka soli 1 i 1/2 lyzki cukru 1/2 lyzki octu lub soku z cytryny 1 pietruszka 1 marchewka 1 maly seler 1 cebula oczyszczona glowa karpia, pletwy i grzbiet ziele angielskie lisc laurowy Obrane buraki kroimy w paski, posypujemy sola i skrapiamy octem, tak sobie troche leza, a w tym czasie gotujemy wywar z warzyw, dodajemy glowe, pletwy i grzbiet ryby, cebule, ziele i lisc. Dodajemy do gotowego wywaru buraki i gotujemy zeby zupa nabrala koloru, przyprawiamy sola i cukrem. Przecedzamy. Opcjonalnie mozna dodac na koniec gotowania zabek czosnku, przecisniety przez praske i posolony, zakwas z burakow, albo zalewe z buraczkow w occie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Barszcz wigilijny mojej mamy
Top
Bottom