Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Barszcz wigilijny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 792042" data-attributes="member: 10341"><p>Na pewno tak, tylko nie umiem powiedzieć kiedy. Tą gorącą wodą skutecznie zabiłaś pewnie większość bakterii fermentacyjnych. Dołóż jeszcze jedną kromkę razowca, tylko bez przesady żeby nie wyszedł kwas chlebowy. I wypada tylko czekać. Niech stoi w najcieplejszym miejscu kuchni. Tę drugą kromkę wyjmji, jak zacznie się tworzyć piana, a jeszcze lepiej próbuj codziennie, czy nie jest za bardzo chlebowe.Szukałam jeszcze innych sposobów kiszenia barszczu Znalazłam i robiłam kiedyś taki z cebulą, ale okazało się, że cebula opóżnia, a nie przyspiesza kiszenie. Bądżmy dobrej myśli. Odzywaj się, co się dzieje z tym kwasem. A może inne cinki coś nam poradzą?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 792042, member: 10341"] Na pewno tak, tylko nie umiem powiedzieć kiedy. Tą gorącą wodą skutecznie zabiłaś pewnie większość bakterii fermentacyjnych. Dołóż jeszcze jedną kromkę razowca, tylko bez przesady żeby nie wyszedł kwas chlebowy. I wypada tylko czekać. Niech stoi w najcieplejszym miejscu kuchni. Tę drugą kromkę wyjmji, jak zacznie się tworzyć piana, a jeszcze lepiej próbuj codziennie, czy nie jest za bardzo chlebowe.Szukałam jeszcze innych sposobów kiszenia barszczu Znalazłam i robiłam kiedyś taki z cebulą, ale okazało się, że cebula opóżnia, a nie przyspiesza kiszenie. Bądżmy dobrej myśli. Odzywaj się, co się dzieje z tym kwasem. A może inne cinki coś nam poradzą? [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Barszcz wigilijny
Top
Bottom