Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Barszcz zabielany
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 755974" data-attributes="member: 10341"><p><span style="font-size: 26px">Żródło - Kuchnia Neli ( Nela Rubinstein)</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"><strong>Składniki dla 6 - 8 osób</strong></span></p><p><span style="font-size: 26px">6 dużych ugotowanych buraków, obranych i pokrojonych w słomkę</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 1/2 l bulionu wołowego ( może być z kostki - 3 kostki na 6 szklanek wrzątku)</span></p><p><span style="font-size: 26px">2 lub więcej łyżeczki octu winnego</span></p><p><span style="font-size: 26px">2 lub więcej łyżeczki cukru</span></p><p><span style="font-size: 26px">sól do smaku</span></p><p><span style="font-size: 26px">6 żółtek</span></p><p><span style="font-size: 26px">6 łyżek gęstej śmietany (22%)</span></p><p><span style="font-size: 26px">drobno posiekany koperek</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Przygotowane buraki włożyć do rosołu, dodać octu i cukru, a następnie 10 minut trzymać na małym ogniu, nie dopuszczając do zagotowania, żeby barszcz nie stracił koloru. Spróbować. Buraki odcedzić i spróbować jeszcze raz. Dodać soli i pieprzu, i jeśli trzeba odrobinę octu i cukru. W misce ubić żółtka ze śmietaną, dodać trochę gorącego wywaru i wlać wszystko do garnka z zupą. Postawić na małym ogniu. Mieszać aż zupa zgęstnieje na tyle, że będzie się trzymać łyżki. Spróbować i już według własnego smaku dodać trochę cukru, octu, a może i soli. Ostrożnie przyprawić i znów spróbować. Barszcz podawać w filiżankach posypany odrobiną koperku. Dla mnie najlepszym dodatkiem do tego nadzwyczaj smacznego barszczu są krokiety z naleśników z nadzieniem mięsnym albo pieczarkowym. W oryginale podane są naleśniki z mózgiem albo ziemniaki ze skwarkami i cebulą.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 755974, member: 10341"] [SIZE=10]Żródło - Kuchnia Neli ( Nela Rubinstein) [B]Składniki dla 6 - 8 osób[/B] 6 dużych ugotowanych buraków, obranych i pokrojonych w słomkę 1 1/2 l bulionu wołowego ( może być z kostki - 3 kostki na 6 szklanek wrzątku) 2 lub więcej łyżeczki octu winnego 2 lub więcej łyżeczki cukru sól do smaku 6 żółtek 6 łyżek gęstej śmietany (22%) drobno posiekany koperek Przygotowane buraki włożyć do rosołu, dodać octu i cukru, a następnie 10 minut trzymać na małym ogniu, nie dopuszczając do zagotowania, żeby barszcz nie stracił koloru. Spróbować. Buraki odcedzić i spróbować jeszcze raz. Dodać soli i pieprzu, i jeśli trzeba odrobinę octu i cukru. W misce ubić żółtka ze śmietaną, dodać trochę gorącego wywaru i wlać wszystko do garnka z zupą. Postawić na małym ogniu. Mieszać aż zupa zgęstnieje na tyle, że będzie się trzymać łyżki. Spróbować i już według własnego smaku dodać trochę cukru, octu, a może i soli. Ostrożnie przyprawić i znów spróbować. Barszcz podawać w filiżankach posypany odrobiną koperku. Dla mnie najlepszym dodatkiem do tego nadzwyczaj smacznego barszczu są krokiety z naleśników z nadzieniem mięsnym albo pieczarkowym. W oryginale podane są naleśniki z mózgiem albo ziemniaki ze skwarkami i cebulą. [/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Barszcz zabielany
Top
Bottom