Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
barszcz
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mirabbelka" data-source="post: 828185" data-attributes="member: 232"><p><strong>Barszcz</strong></p><p>lubiana w Polsce zupa o rosyjskim rodowodzie</p><p><span style="font-size: 26px">przepis z &#8222;Encyklopedii Zup&#8221; Bellona</span></p><p></p><p>[ATTACH=full]38887[/ATTACH]</p><p></p><p>1 pokrojona cebula</p><p>ok. pół kg obranych i pokrojonych w kostkę buraków</p><p>2 pokrojone łodygi selera naciowego</p><p>mała pokrojona czerwona papryka</p><p>ok. 100g pokrojonych grzybów </p><p>1 pokrojone jabłko</p><p>2 łyżki masła</p><p>2 łyżki oleju</p><p>2 litry wywaru lub wody</p><p>1 łyżeczka kminku</p><p>1 liść laurowy</p><p>tymianku, soli, cukru, pieprzu po szczypcie do smaku</p><p>świeży sok z cytryny</p><p></p><p>Pokrojone warzywa podduszamy na maśle, oleju i paru łyżkach wywaru bądź wody ok. 15 minut. Dodajemy kminek, tymianek, liść laurowy i sok z cytryny oraz resztę wywaru, dosmaczamy. Przykrywamy, gotujemy całość ok. pół godziny na małym ogniu. </p><p></p><p>[ATTACH=full]38886[/ATTACH]</p><p></p><p>Kiedy warzywa miękkie, miksujemy całość. Na talerzu możemy ozdobić kleksem kwaśnej śmietany.</p><p></p><p>Wyjatkowo smaczna, rozgrzewająca zupa !</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mirabbelka, post: 828185, member: 232"] [B]Barszcz[/B] lubiana w Polsce zupa o rosyjskim rodowodzie [SIZE=8]przepis z „Encyklopedii Zup” Bellona[/SIZE] [ATTACH=full]38887[/ATTACH] 1 pokrojona cebula ok. pół kg obranych i pokrojonych w kostkę buraków 2 pokrojone łodygi selera naciowego mała pokrojona czerwona papryka ok. 100g pokrojonych grzybów 1 pokrojone jabłko 2 łyżki masła 2 łyżki oleju 2 litry wywaru lub wody 1 łyżeczka kminku 1 liść laurowy tymianku, soli, cukru, pieprzu po szczypcie do smaku świeży sok z cytryny Pokrojone warzywa podduszamy na maśle, oleju i paru łyżkach wywaru bądź wody ok. 15 minut. Dodajemy kminek, tymianek, liść laurowy i sok z cytryny oraz resztę wywaru, dosmaczamy. Przykrywamy, gotujemy całość ok. pół godziny na małym ogniu. [ATTACH=full]38886[/ATTACH] Kiedy warzywa miękkie, miksujemy całość. Na talerzu możemy ozdobić kleksem kwaśnej śmietany. Wyjatkowo smaczna, rozgrzewająca zupa ! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
barszcz
Top
Bottom