Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Barszcz
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Pela" data-source="post: 829096" data-attributes="member: 12418"><p>Przepis pochodzi z książki A.Sedo. J.Krejca &quot;Rośliny źródłem przypraw&quot;.</p><p>Jest to tłumaczenie ze słowackiego, wydane w 1987 roku.</p><p>Przepis znajduje się w rozdziale &quot;Znane potrawy narodów ZSRR&quot;, ale opis mówi tak:</p><p> <em>&quot;Jest to narodowa zupa rosyjska, na którą również jest wiele przepisów.&quot;</em></p><p></p><p>- 50 dkg mięsa wołowego bez kości</p><p>- 3 ziemniaki</p><p>- 2 marchewki</p><p>- 2 buraki</p><p>- 1/2 małej główki białej kapusty</p><p>- 4 pomidory (ja użyłam pomidory z puszki)</p><p>- 2 łyżki masła </p><p>- 1 ząbek czosnku</p><p>- 1 pokrojona cebula</p><p>- sól, pieprz, ocet</p><p>- posiekana natka pietruszki</p><p>- kwaśna śmietana</p><p></p><p>Mięso umyć, pokroić na kawałki, zalać 1,5 l zimnej wody, dodać sól, pieprz, roztarty czosnek i gotować 30 minut.</p><p></p><p>W kostkę pokroić cebulę, ziemniaki, pomidory.</p><p>Marchewki w talarki, kapustę i buraki w cienkie paseczki.</p><p></p><p>W dużym garnku rozgrzać masło i przesmażyć na nim (dodając po kolei) cebulę, ziemniaki, marchewki, buraki,</p><p> kapustę i na końcu pomidory wraz z sokiem.</p><p></p><p>[ATTACH=full]39033[/ATTACH]</p><p></p><p>Warzywa dodać do wywaru mięsnego i gotować, aż mięso i warzywa będą miękkie. Ok 45 minut.</p><p>Dodać ocet lub kwasek cytrynowy, doprawić solą i pieprzem.</p><p></p><p>Na talerzu można posypać natką pietruszki i dodać kleksa kwaśnej śmietany.</p><p></p><p>[ATTACH=full]39034[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Pela, post: 829096, member: 12418"] Przepis pochodzi z książki A.Sedo. J.Krejca "Rośliny źródłem przypraw". Jest to tłumaczenie ze słowackiego, wydane w 1987 roku. Przepis znajduje się w rozdziale "Znane potrawy narodów ZSRR", ale opis mówi tak: [I]"Jest to narodowa zupa rosyjska, na którą również jest wiele przepisów."[/I] - 50 dkg mięsa wołowego bez kości - 3 ziemniaki - 2 marchewki - 2 buraki - 1/2 małej główki białej kapusty - 4 pomidory (ja użyłam pomidory z puszki) - 2 łyżki masła - 1 ząbek czosnku - 1 pokrojona cebula - sól, pieprz, ocet - posiekana natka pietruszki - kwaśna śmietana Mięso umyć, pokroić na kawałki, zalać 1,5 l zimnej wody, dodać sól, pieprz, roztarty czosnek i gotować 30 minut. W kostkę pokroić cebulę, ziemniaki, pomidory. Marchewki w talarki, kapustę i buraki w cienkie paseczki. W dużym garnku rozgrzać masło i przesmażyć na nim (dodając po kolei) cebulę, ziemniaki, marchewki, buraki, kapustę i na końcu pomidory wraz z sokiem. [ATTACH=full]39033[/ATTACH] Warzywa dodać do wywaru mięsnego i gotować, aż mięso i warzywa będą miękkie. Ok 45 minut. Dodać ocet lub kwasek cytrynowy, doprawić solą i pieprzem. Na talerzu można posypać natką pietruszki i dodać kleksa kwaśnej śmietany. [ATTACH=full]39034[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Barszcz
Top
Bottom