barszcz

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0
:arrow: 1 1/4 l wody
:arrow: 3 marchewki
:arrow: 2 pietruszki
:arrow: 1/4 selera
:arrow: 1 pieczona cebula
:arrow: 5 dag suszonych grzybów
:arrow: 2 listki bobkowe
:arrow: 4 ziarna ziela angielskiego
:arrow: 2-3 ziarenka pieprzu


Osobno pokroić w talarki 4 buraki zlać w osobnym garnku 0,5 litra wody z dodatkiem 1 łyżki octu.

Gotować conajmniej 0,5 godziny. Gdy smak i barszcz z buraków jest już gotowy wszystko przecedzić, zalać razem rozetrzeć ząbek czosnku z solą, dodać do wywaru połączyć z kwasem buraczanymhttp://cincin.cc/index.php?showtopic=3739 , doprawić cukrem. Grzyby do wywaru użyć do uszek.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy