Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Batatowe frytki z pieca
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1567126" data-attributes="member: 1142"><p>wpisuje na zyczenie Joanny. Ulubione frytki mojej najmlodszej corki.</p><p></p><p><strong>Slodkie ziemniaki, ilosc zadowalajaca nas to 3-4</strong></p><p><strong>skrobia kukurydziana</strong></p><p><strong>oliwa z oliwek lub inny olej</strong></p><p></p><p>Bataty obieram ze skorki i kroje w przyzwoitej grubosci slupki, no powiedzmy nieco ponad 1cm. sprawione wkladam do duzej miski i zalewam zimna woda na noc, ok 8 godz zwykle. </p><p></p><p>Piec rozgrzewam do 220C z termoobiegiem.</p><p></p><p>Nastepnie odcedzam wode, nie susze batatow zbytnio, maja byc delikatnie wilgotne, ale tylko delikatnie. Teraz czas na skrobie. najlepiej uzyc worka foliowego duzego (te z zipem sa najlepsze), wsypuje do niego 3 lyzki skorbi kukurydzianej i dodaje garsc ziemniakow i potrzasajac energicznie workiem obtaczam je w mace. Znow tylko delikatnie, w cienkiej warstwie.</p><p></p><p>Wykladam frytki na blache wylozona pergaminem i spryskuje oliwa, obtaczam je w niej, im wiecej tluszczu tym latwiej uzyskac chrupiace zewnetrze. Teraz ukladam bataty w jednej warstwie z odstepami. Pieke 15 min, obracajac je. Sprawdzam. Pieke kolejne 5 min jesli trzeba.</p><p></p><p>Pasuje do nich ogromna roznorodnosc dippow.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1567126, member: 1142"] wpisuje na zyczenie Joanny. Ulubione frytki mojej najmlodszej corki. [B]Slodkie ziemniaki, ilosc zadowalajaca nas to 3-4 skrobia kukurydziana oliwa z oliwek lub inny olej[/B] Bataty obieram ze skorki i kroje w przyzwoitej grubosci slupki, no powiedzmy nieco ponad 1cm. sprawione wkladam do duzej miski i zalewam zimna woda na noc, ok 8 godz zwykle. Piec rozgrzewam do 220C z termoobiegiem. Nastepnie odcedzam wode, nie susze batatow zbytnio, maja byc delikatnie wilgotne, ale tylko delikatnie. Teraz czas na skrobie. najlepiej uzyc worka foliowego duzego (te z zipem sa najlepsze), wsypuje do niego 3 lyzki skorbi kukurydzianej i dodaje garsc ziemniakow i potrzasajac energicznie workiem obtaczam je w mace. Znow tylko delikatnie, w cienkiej warstwie. Wykladam frytki na blache wylozona pergaminem i spryskuje oliwa, obtaczam je w niej, im wiecej tluszczu tym latwiej uzyskac chrupiace zewnetrze. Teraz ukladam bataty w jednej warstwie z odstepami. Pieke 15 min, obracajac je. Sprawdzam. Pieke kolejne 5 min jesli trzeba. Pasuje do nich ogromna roznorodnosc dippow. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Batatowe frytki z pieca
Top
Bottom