- Gru 21, 2005
- 7,253
- 6
- 0
Obiecalam, ze zrobie i sa.
Zjedlismy dzis na obiad z sadzonymi jajkami, pieczonym lososiem i szpinakiem kremowym.
Gofrownice rozgrzewam ok 15 min
2 slodkie ziemniaki, starte na tarce, no jednego na malych oczkach a drugi na duzych.
2 jajka
2 szczypty soli
1/3 szklanki maki, np. pszennej/kokosowej/orkiszowej/dzis uzylam z orzeszkow ziemnych
odrobina pieprzu, albo cukru, cynamonu
Starte bataty sole, wyciskam w dloniach, dodaje jajka roztrzepane i make. Doprawiam do smaku. Wykladam do gofrownicy, pieke ok 6-7 min, az beda chrupiace i zbrazowieja. Z porcji wychodzi 8 batatowych gofrow.
Do masy mozna zetrzec pikantny ser, dodac ziola, wedline pokrojona.
edit: dodaje zdjecie
Zjedlismy dzis na obiad z sadzonymi jajkami, pieczonym lososiem i szpinakiem kremowym.
Gofrownice rozgrzewam ok 15 min
2 slodkie ziemniaki, starte na tarce, no jednego na malych oczkach a drugi na duzych.
2 jajka
2 szczypty soli
1/3 szklanki maki, np. pszennej/kokosowej/orkiszowej/dzis uzylam z orzeszkow ziemnych
odrobina pieprzu, albo cukru, cynamonu
Starte bataty sole, wyciskam w dloniach, dodaje jajka roztrzepane i make. Doprawiam do smaku. Wykladam do gofrownicy, pieke ok 6-7 min, az beda chrupiace i zbrazowieja. Z porcji wychodzi 8 batatowych gofrow.
Do masy mozna zetrzec pikantny ser, dodac ziola, wedline pokrojona.
edit: dodaje zdjecie

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: