Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Batatowe rosti
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1595256" data-attributes="member: 1142"><p>Obiecalam, ze zrobie i sa.</p><p>Zjedlismy dzis na obiad z sadzonymi jajkami, pieczonym lososiem i szpinakiem kremowym.</p><p></p><p>Gofrownice rozgrzewam ok 15 min</p><p></p><p><strong>2 slodkie ziemniaki, starte na tarce, no jednego na malych oczkach a drugi na duzych.</strong></p><p><strong>2 jajka</strong></p><p><strong>2 szczypty soli</strong></p><p><strong>1/3 szklanki maki, np. pszennej/kokosowej/orkiszowej/dzis uzylam z orzeszkow ziemnych</strong></p><p><strong>odrobina pieprzu, albo cukru, cynamonu </strong></p><p></p><p>Starte bataty sole, wyciskam w dloniach, dodaje jajka roztrzepane i make. Doprawiam do smaku. Wykladam do gofrownicy, pieke ok 6-7 min, az beda chrupiace i zbrazowieja. Z porcji wychodzi 8 batatowych gofrow.</p><p></p><p>Do masy mozna zetrzec pikantny ser, dodac ziola, wedline pokrojona.</p><p></p><p>edit: dodaje zdjecie</p><p></p><p>[ATTACH=full]93767[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1595256, member: 1142"] Obiecalam, ze zrobie i sa. Zjedlismy dzis na obiad z sadzonymi jajkami, pieczonym lososiem i szpinakiem kremowym. Gofrownice rozgrzewam ok 15 min [B]2 slodkie ziemniaki, starte na tarce, no jednego na malych oczkach a drugi na duzych. 2 jajka 2 szczypty soli 1/3 szklanki maki, np. pszennej/kokosowej/orkiszowej/dzis uzylam z orzeszkow ziemnych odrobina pieprzu, albo cukru, cynamonu [/B] Starte bataty sole, wyciskam w dloniach, dodaje jajka roztrzepane i make. Doprawiam do smaku. Wykladam do gofrownicy, pieke ok 6-7 min, az beda chrupiace i zbrazowieja. Z porcji wychodzi 8 batatowych gofrow. Do masy mozna zetrzec pikantny ser, dodac ziola, wedline pokrojona. edit: dodaje zdjecie [ATTACH=full]93767[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Batatowe rosti
Top
Bottom