Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Bataty z czarna fasolka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Aniutka" data-source="post: 1700000" data-attributes="member: 9091"><p>Przepis stad: <a href="https://foodwithfeeling.com/black-bean-stuffed-sweet-potatoes/" target="_blank">https://foodwithfeeling.com/black-bean-stuffed-sweet-potatoes/</a> </p><p>Wpisuje, bo nam bardzo smakowaly i sa szybkie do zrobienia</p><p></p><p>Skladniki:</p><p>- dwa spore bataty</p><p>- 1/3 cebuli czerwonej, drobno posiekanej</p><p>- puszka czarnej fasolki</p><p>- smietana</p><p>- sok z limonki</p><p>- kumin, ostra papryka, czosnek, sol i pieprz</p><p>- do podania: kolendra i awokado</p><p></p><p>Bataty umyc, nakluc widelcem i wstawic do piekarnika (180*C) na ok. 50 minut, az beda miekkie. Mialam wczoraj mniej czasu wiec moje po prostu przekroilam na pol, skropilam oliwa, posolilam i tak upieklam. Jakies 10-15 minut przed zakonczeniem pieczenia rozgrzac oliwe na patelni i zeszklic cebule. Do cebuli dodac przyprawy i po chwili dodac tez odsaczona fasolke. Calosc troche podsmazyc, zeby fasolka sie podgrzala. </p><p>Smietane wymieszac z sokiem z limonki, mozna dodac pieprzu.</p><p></p><p>Miazsz upieczonych batatow lekko pokroic (w skorce), dodac na wierzch fasolke, awokado, sos smietanowy i posypac kolendra.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Aniutka, post: 1700000, member: 9091"] Przepis stad: [URL]https://foodwithfeeling.com/black-bean-stuffed-sweet-potatoes/[/URL] Wpisuje, bo nam bardzo smakowaly i sa szybkie do zrobienia Skladniki: - dwa spore bataty - 1/3 cebuli czerwonej, drobno posiekanej - puszka czarnej fasolki - smietana - sok z limonki - kumin, ostra papryka, czosnek, sol i pieprz - do podania: kolendra i awokado Bataty umyc, nakluc widelcem i wstawic do piekarnika (180*C) na ok. 50 minut, az beda miekkie. Mialam wczoraj mniej czasu wiec moje po prostu przekroilam na pol, skropilam oliwa, posolilam i tak upieklam. Jakies 10-15 minut przed zakonczeniem pieczenia rozgrzac oliwe na patelni i zeszklic cebule. Do cebuli dodac przyprawy i po chwili dodac tez odsaczona fasolke. Calosc troche podsmazyc, zeby fasolka sie podgrzala. Smietane wymieszac z sokiem z limonki, mozna dodac pieprzu. Miazsz upieczonych batatow lekko pokroic (w skorce), dodac na wierzch fasolke, awokado, sos smietanowy i posypac kolendra. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Bataty z czarna fasolka
Top
Bottom