- Lip 17, 2009
- 5
- 0
- 0
250g płatków owsianych górskich
40g ziaren sezamu
40g pestek dyni
40g pestek słonecznika
120g niesolonych orzeszków arachidowych
120g suszonej żurawiny
80g wiórków kokosowych
puszka skondensowanego mleka słodzonego
Wymieszać wszystkie suche składniki w dużej misce, mleko podgrzać w rondlu, ale nie gotować. Wlać gorące mleko do miski i dokładnie wymieszać z resztą składników. Przygotować blachę 25x30cm, wysmarować masłem. Przełożyć tam masę i równomiernie rozprowadzić wyrównując powierzchnię. Piec godzinę w rozgrzanym piekarniku o temp. 130 st.C. Po wyjęciu odstawić na 15 min, aż masa zastygnie, następnie pokroić na kawałki.
Przepis zaczerpnięty ze Zwierciadła (wrzesień 2009).
Zrobiłam, wyszło pyszne! mniam
40g ziaren sezamu
40g pestek dyni
40g pestek słonecznika
120g niesolonych orzeszków arachidowych
120g suszonej żurawiny
80g wiórków kokosowych
puszka skondensowanego mleka słodzonego
Wymieszać wszystkie suche składniki w dużej misce, mleko podgrzać w rondlu, ale nie gotować. Wlać gorące mleko do miski i dokładnie wymieszać z resztą składników. Przygotować blachę 25x30cm, wysmarować masłem. Przełożyć tam masę i równomiernie rozprowadzić wyrównując powierzchnię. Piec godzinę w rozgrzanym piekarniku o temp. 130 st.C. Po wyjęciu odstawić na 15 min, aż masa zastygnie, następnie pokroić na kawałki.
Przepis zaczerpnięty ze Zwierciadła (wrzesień 2009).
Zrobiłam, wyszło pyszne! mniam
