Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Belgijska zupa pomidorowa z bazylią
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 919510" data-attributes="member: 2721"><p><em>Tak przygotowaną zupę miałam okazję jeść w jednej z restauracji w Brukseli. Generalnie nie jestem miłośniczką zup pomidorowych, ale ogromnie zasmakowało mi połączenie aromatu świeżej bazylii z pikantną nutą parmezanu. Polecam </em></p><p><em></em></p><p><em>[ATTACH=full]47590[/ATTACH]</em></p><p><em></em></p><p><em></em>[1 puszka pomidorów bez skórki</p><p></p><p>4 średniej wielkości ziemniaki</p><p>świeże listki bazylii</p><p>˝ - 1 łyżeczka bazylii suszonej</p><p>1 ząbek czosnku</p><p>1 łyżeczka masła</p><p>pieprz czarny do smaku</p><p>ew. sól do smaku</p><p></p><p></p><p>Ziemniaki obrać, pokroić w małe kawałki i ugotować w ž litra osolonej wody. Gdy będą już całkiem miękkie, dodać pomidory z puszki wraz z sosem oraz pokrojony ząbek czosnku.</p><p></p><p>Całość utrzeć blenderem lub zmiksować na krem. Doprawić bazylią, pieprzem i solą.</p><p></p><p>Dodać parmezan i łyżeczkę masła, wymieszać.</p><p></p><p>Zupę podawać ze świeżą bagietką.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 919510, member: 2721"] [I]Tak przygotowaną zupę miałam okazję jeść w jednej z restauracji w Brukseli. Generalnie nie jestem miłośniczką zup pomidorowych, ale ogromnie zasmakowało mi połączenie aromatu świeżej bazylii z pikantną nutą parmezanu. Polecam [ATTACH=full]47590[/ATTACH] [/I][1 puszka pomidorów bez skórki 4 średniej wielkości ziemniaki świeże listki bazylii ˝ - 1 łyżeczka bazylii suszonej 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka masła pieprz czarny do smaku ew. sól do smaku Ziemniaki obrać, pokroić w małe kawałki i ugotować w ž litra osolonej wody. Gdy będą już całkiem miękkie, dodać pomidory z puszki wraz z sosem oraz pokrojony ząbek czosnku. Całość utrzeć blenderem lub zmiksować na krem. Doprawić bazylią, pieprzem i solą. Dodać parmezan i łyżeczkę masła, wymieszać. Zupę podawać ze świeżą bagietką. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Belgijska zupa pomidorowa z bazylią
Top
Bottom