Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Bemieh, czyli wegetarianski gulasz z okry*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="amarulka" data-source="post: 1327177" data-attributes="member: 9359"><p>800-1000g okry (użyłam mrożonej)</p><p>4 duże pieczarki pokrojone w kostkę</p><p>1 duża cebula poszatkowana</p><p>2 papryki pokrojone w kostkę</p><p>1 pomidor</p><p>duża puszka siekanych pomidorków</p><p>4 zmielone ząbki czosnku</p><p>pieprz cayenne</p><p>sól </p><p>150-250ml oleju kokosowego</p><p></p><p>Okrę smażyć w głębokim garnku zużywając ok 100-200ml oleju aż do zarumienienia. Następnie odcedzić, albo wyłożyć na papierowy ręcznik żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. </p><p>Do garnka (stary tłuszcz wylałam) dodać 3 łyżki oleju i wrzucić pieczarki z celbulka i smażyć tak długo, aż się zarumienią. Dodałam sól, żeby grzybki szybciej puściły wodę. Dodać paprykę i dusić ok 3-4 minuty. Wrzucić okrę i wymieszać. Potem dodać pomidory, czosnek i pieprz cayenne. Dusić ok 10 minut. </p><p></p><p>Podawać na ciepło lub zimno, z ryżem.</p><p>Smacznego!</p><p></p><p>Przepis pożyczyłam z bloga <a href="http://www.mamaslebanesekitchen.com" target="_blank">http://www.mamaslebanesekitchen.com</a></p><p></p><p>[ATTACH=full]75702[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="amarulka, post: 1327177, member: 9359"] 800-1000g okry (użyłam mrożonej) 4 duże pieczarki pokrojone w kostkę 1 duża cebula poszatkowana 2 papryki pokrojone w kostkę 1 pomidor duża puszka siekanych pomidorków 4 zmielone ząbki czosnku pieprz cayenne sól 150-250ml oleju kokosowego Okrę smażyć w głębokim garnku zużywając ok 100-200ml oleju aż do zarumienienia. Następnie odcedzić, albo wyłożyć na papierowy ręcznik żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Do garnka (stary tłuszcz wylałam) dodać 3 łyżki oleju i wrzucić pieczarki z celbulka i smażyć tak długo, aż się zarumienią. Dodałam sól, żeby grzybki szybciej puściły wodę. Dodać paprykę i dusić ok 3-4 minuty. Wrzucić okrę i wymieszać. Potem dodać pomidory, czosnek i pieprz cayenne. Dusić ok 10 minut. Podawać na ciepło lub zimno, z ryżem. Smacznego! Przepis pożyczyłam z bloga [URL="http://www.mamaslebanesekitchen.com"]http://www.mamaslebanesekitchen.com[/URL] [ATTACH=full]75702[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Bemieh, czyli wegetarianski gulasz z okry*
Top
Bottom