Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Bezglutenowe kruche z masla orzechowego
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kermidt" data-source="post: 455032" data-attributes="member: 59"><p>[ATTACH=full]6450[/ATTACH]</p><p></p><p>Pol godziny i gotowe! </p><p></p><p>1 szkl masla orzechowego czyli 260g</p><p>100g cukru</p><p>1 jajko</p><p></p><p>Wymieszac. Mozna mikserem, ale rownie dobrze &quot;idzie&quot; po prostu lyzka. </p><p>Z masy jak plastelina ukrecic kulki, ulozyc w odstepach na suchej blasze. Splaszczyc widelcem. I do pieca. </p><p></p><p>Piec 15min w piekarniku nagrzanym do 165C (325F) dobrze na ostatnie 5 minut wlaczyc termoobieg. </p><p>Przestudzic 5 min zanim zacznie sie zdejmowac z blachy. </p><p></p><p></p><p>Inna opcja: Z GLUTENEM! </p><p>[ATTACH=full]6451[/ATTACH]</p><p>Dodac </p><p>1-2 lyzki mleka </p><p>i 2-3 garsci platkow owsianych drobno mielonych (tych co sie gotuje minute) </p><p></p><p>Dla zmiany smaku mozna dodac</p><p>- cukier brazowy zamiast zwyklego</p><p>- kakao</p><p>- pokruszone orzeszki ziemne niesolone</p><p>- maczac w sezamie i dopiero rozplaszczac</p><p></p><p></p><p>UWAGI</p><p>robie od razu z podwojnej porcji. Wychodzi okolo 50 (53) ciasteczek. </p><p>Z samego masla sa niezwykle kruche. Nie bardzo chrupiace, ale jakby piaskowe. Rozplywaja sie w ustach. </p><p>Z platkami sa twardsze, bardziej kruche i chrupiace. </p><p></p><p><span style="font-size: 26px">zdjecie nastapi</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kermidt, post: 455032, member: 59"] [ATTACH=full]6450[/ATTACH] Pol godziny i gotowe! 1 szkl masla orzechowego czyli 260g 100g cukru 1 jajko Wymieszac. Mozna mikserem, ale rownie dobrze "idzie" po prostu lyzka. Z masy jak plastelina ukrecic kulki, ulozyc w odstepach na suchej blasze. Splaszczyc widelcem. I do pieca. Piec 15min w piekarniku nagrzanym do 165C (325F) dobrze na ostatnie 5 minut wlaczyc termoobieg. Przestudzic 5 min zanim zacznie sie zdejmowac z blachy. Inna opcja: Z GLUTENEM! [ATTACH=full]6451[/ATTACH] Dodac 1-2 lyzki mleka i 2-3 garsci platkow owsianych drobno mielonych (tych co sie gotuje minute) Dla zmiany smaku mozna dodac - cukier brazowy zamiast zwyklego - kakao - pokruszone orzeszki ziemne niesolone - maczac w sezamie i dopiero rozplaszczac UWAGI robie od razu z podwojnej porcji. Wychodzi okolo 50 (53) ciasteczek. Z samego masla sa niezwykle kruche. Nie bardzo chrupiace, ale jakby piaskowe. Rozplywaja sie w ustach. Z platkami sa twardsze, bardziej kruche i chrupiace. [SIZE=8]zdjecie nastapi[/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Bezglutenowe kruche z masla orzechowego
Top
Bottom