Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Bezy czekoladowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 772557" data-attributes="member: 10341"><p><span style="font-size: 26px">Przepis zaczerpnięty z Burdy - Agencja Muza. </span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"><strong>Składniki</strong></span></p><p><span style="font-size: 26px"><strong></strong>4 białka</span></p><p><span style="font-size: 26px">20 dkg cukru pudru</span></p><p><span style="font-size: 26px">7 dkg mąki</span></p><p><span style="font-size: 26px">12 dkg startej czekolady</span></p><p><span style="font-size: 26px">2 torebki cukru waniliowego</span></p><p><span style="font-size: 26px">po pół łyżeczki zmielonego kardamonu i cynamonu</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Z białek ubijamy bardzo sztywną pianę, dodając powoli cukier. Następnie dosypujemy przesianą mąkę, czekoladę, cukier waniliowy i przyprawy korzenne. Lekko mieszamy. Na wyłożoną pergaminem blachę kładziemy łyżeczką małe ciasteczka. Pieczemy przez około 18 minut w piekarniku nagrzanym do </span></p><p><span style="font-size: 26px">160 st. Z tej porcji ciasta wychodzi, zależnie od wielkości, 70 - 80 ciasteczek.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 772557, member: 10341"] [SIZE=10]Przepis zaczerpnięty z Burdy - Agencja Muza. [B]Składniki [/B]4 białka 20 dkg cukru pudru 7 dkg mąki 12 dkg startej czekolady 2 torebki cukru waniliowego po pół łyżeczki zmielonego kardamonu i cynamonu Z białek ubijamy bardzo sztywną pianę, dodając powoli cukier. Następnie dosypujemy przesianą mąkę, czekoladę, cukier waniliowy i przyprawy korzenne. Lekko mieszamy. Na wyłożoną pergaminem blachę kładziemy łyżeczką małe ciasteczka. Pieczemy przez około 18 minut w piekarniku nagrzanym do 160 st. Z tej porcji ciasta wychodzi, zależnie od wielkości, 70 - 80 ciasteczek. [/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Bezy czekoladowe
Top
Bottom