Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Bhuni hui czini ka halawa*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="yuna" data-source="post: 357772" data-attributes="member: 1092"><p>Składniki:</p><p></p><p>650 ml mleka</p><p>300g cukru</p><p>200 g masła</p><p>225 g kaszy manny</p><p>garść rodzynek</p><p></p><p>sok z jednej pomarańczy</p><p>1 łyżka skórki pomarańczowej</p><p></p><p></p><p>Sposób przygotowania:</p><p></p><p>Zagotować mleko. W drugim garnku stopić cukier na jasnobrazowy karmel (mieszac aby sie nie przypaliło).</p><p>Do goracego karmelu wlewać bardzo powoli gorące mleko. Zamieszać energicznie (rozbić powstałe kryształki) i gotować na małym ogniu do ponownego rozpuszczenia cukru. Stopić masło. Do rozpuszczonego masła dodac kaszę mannę, Smażyć ją, mieszając przez 10-15 minut. Kiedy będzie miała kolor jasnobrązowy, ogień zmniejszyć do minimum. Do mleka dodać rodzynki, sok i skórkę pomarańczową.Zamieszać. Powstałą masę dodac do kaszy manny. Zamieszać. Masę gotować na małym ogniu do momentu, gdy kasza wchłonie całkowicie płyn. </p><p>Zamieszać kilka razy. Uwaga- deser ten podaje się na gorąco</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yuna, post: 357772, member: 1092"] Składniki: 650 ml mleka 300g cukru 200 g masła 225 g kaszy manny garść rodzynek sok z jednej pomarańczy 1 łyżka skórki pomarańczowej Sposób przygotowania: Zagotować mleko. W drugim garnku stopić cukier na jasnobrazowy karmel (mieszac aby sie nie przypaliło). Do goracego karmelu wlewać bardzo powoli gorące mleko. Zamieszać energicznie (rozbić powstałe kryształki) i gotować na małym ogniu do ponownego rozpuszczenia cukru. Stopić masło. Do rozpuszczonego masła dodac kaszę mannę, Smażyć ją, mieszając przez 10-15 minut. Kiedy będzie miała kolor jasnobrązowy, ogień zmniejszyć do minimum. Do mleka dodać rodzynki, sok i skórkę pomarańczową.Zamieszać. Powstałą masę dodac do kaszy manny. Zamieszać. Masę gotować na małym ogniu do momentu, gdy kasza wchłonie całkowicie płyn. Zamieszać kilka razy. Uwaga- deser ten podaje się na gorąco [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Bhuni hui czini ka halawa*
Top
Bottom