Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Biała kiełbasa pieczona z rozmarynem i czerwoną cebulą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dziunia" data-source="post: 1570660" data-attributes="member: 151"><p>Potrzebujemy na 4-6 osoby tak mniej więcej:</p><p></p><p>8 białych kiełbas parzonych</p><p>6 niedużych cebul czerwonych pokrojonych na ósemki</p><p>6-8 gałązek świeżego lub mrożonego rozmarynu lub ok. 3/4 płaskiej łyżeczki rozmarynu suszonego</p><p>1-2 łyżki oliwy</p><p></p><p>Kiełbasę ułożyć w formie żaroodpornej (najlepiej w takiej, żeby można było podać danie od razu na stół). Rozłożyć na kiełbasie równomiernie cebulę (można ją trochę porozdzielać na mniejsze kawałki), pomiędzy powkładać gałązki rozmarynu lub posypać rozmarynem suszonym. Skropić wszystko oliwą i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Piec ok. 40 minut, czas pieczenia zależy od grubości kiełbasy i preferencji smakowych, należy zawsze sprawdzać czy za bardzo się nie przypieka, wtedy obniżyć temperaturę do 180 stopni i ewentualnie nakryć luźno kawałkiem folii aluminiowej.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dziunia, post: 1570660, member: 151"] Potrzebujemy na 4-6 osoby tak mniej więcej: 8 białych kiełbas parzonych 6 niedużych cebul czerwonych pokrojonych na ósemki 6-8 gałązek świeżego lub mrożonego rozmarynu lub ok. 3/4 płaskiej łyżeczki rozmarynu suszonego 1-2 łyżki oliwy Kiełbasę ułożyć w formie żaroodpornej (najlepiej w takiej, żeby można było podać danie od razu na stół). Rozłożyć na kiełbasie równomiernie cebulę (można ją trochę porozdzielać na mniejsze kawałki), pomiędzy powkładać gałązki rozmarynu lub posypać rozmarynem suszonym. Skropić wszystko oliwą i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Piec ok. 40 minut, czas pieczenia zależy od grubości kiełbasy i preferencji smakowych, należy zawsze sprawdzać czy za bardzo się nie przypieka, wtedy obniżyć temperaturę do 180 stopni i ewentualnie nakryć luźno kawałkiem folii aluminiowej. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Biała kiełbasa pieczona z rozmarynem i czerwoną cebulą
Top
Bottom