- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Biała kiełbasa w pomidorach
5-6 białych kiełbas
1 kg średniej wielkości pomidorów. Najlepiej w różnych kolorach i formach
100 g pokrojonego w plastry bekonu
6 listków laurowych, dwie gałązki rozmarynu,oregano.
5 ząbków czosnku
60 g masła i 60 ml oliwy
1.Pomidory zalewamy gotującą wodą i ściągamy skórkę.
2.Na oliwie podsmażamy bekon. Kiedy jest chrupiący wykładamy na talerz, dodajemy masło i zioła. Zioła dusimy 30 sekund. Wszystko przekładamy do żadoodpornego naczynia. Dodajemy przekłute w kilku miejscach kiełbaski, pomidory, czosnek i bekon.
Wsadzamy do piekarnika na 1 godzinę w temp 180 stopni. Od czasu do czasu mieszamy.
Ps Przepis zaczerpnięty z programu "Jamie at Home"

5-6 białych kiełbas
1 kg średniej wielkości pomidorów. Najlepiej w różnych kolorach i formach
100 g pokrojonego w plastry bekonu
6 listków laurowych, dwie gałązki rozmarynu,oregano.
5 ząbków czosnku
60 g masła i 60 ml oliwy
1.Pomidory zalewamy gotującą wodą i ściągamy skórkę.
2.Na oliwie podsmażamy bekon. Kiedy jest chrupiący wykładamy na talerz, dodajemy masło i zioła. Zioła dusimy 30 sekund. Wszystko przekładamy do żadoodpornego naczynia. Dodajemy przekłute w kilku miejscach kiełbaski, pomidory, czosnek i bekon.
Wsadzamy do piekarnika na 1 godzinę w temp 180 stopni. Od czasu do czasu mieszamy.
Ps Przepis zaczerpnięty z programu "Jamie at Home"
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: