Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Biała kiełbasa z fasolą*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1242742" data-attributes="member: 2721"><p><span style="font-size: 26px">[ATTACH=full]70310[/ATTACH]</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">4 kawałki białej kiełbasy, ok 400 g</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 cebula</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 puszka czerwonej fasoli</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 puszka pomidorów pelati</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 łyżeczka ziół prowansalskich</span></p><p><span style="font-size: 26px">1/2 łyżeczki słodkiej papryki</span></p><p><span style="font-size: 26px">szczypta pieprzu cayenne</span></p><p><span style="font-size: 26px">sól i czarny pieprz do smaku</span></p><p></p><p><span style="font-size: 26px">ew.1 łyżeczka mąki pszennej</span></p><p></p><p><span style="font-size: 26px">olej</span></p><p></p><p><span style="font-size: 26px">Kiełbasę pokroić w plastry i zrumienić na niewielkiej ilości oleju wraz z obraną i pokrojoną w półplasterki cebulą.</span></p><p></p><p><span style="font-size: 26px">Dodać zioła prowansalskie i paprykę, po czym od razu dodać odsączoną z zalewy fasolę i wymieszać.</span><span style="font-size: 26px"> Dodać pomidory wraz z zalewą.</span></p><p></p><p><span style="font-size: 26px">Zagotować. Jeśli sosu jest dużo, można zagęścić go łyżeczką mąki pszennej, rozmieszaną w kilku łyżkach wody.</span></p><p></p><p><span style="font-size: 26px">Chwilę gotować razem, by smaki się połączyły, po czym doprawić solą i pieprzem. Aby smak było ostrzejszy, dodać szczyptę pieprzu cayenne.</span></p><p></p><p><span style="font-size: 26px">Można udekorować kleksem śmietany. Podawać ze świeżym pieczywem.</span></p><p></p><p><span style="font-size: 26px">Na podstawie <em>Bistro</em> 4/2011</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1242742, member: 2721"] [SIZE=10][ATTACH=full]70310[/ATTACH] 4 kawałki białej kiełbasy, ok 400 g[/SIZE] [SIZE=10]1 cebula[/SIZE] [SIZE=10]1 puszka czerwonej fasoli[/SIZE] [SIZE=10]1 puszka pomidorów pelati[/SIZE] [SIZE=10]1 łyżeczka ziół prowansalskich[/SIZE] [SIZE=10]1/2 łyżeczki słodkiej papryki[/SIZE] [SIZE=10]szczypta pieprzu cayenne[/SIZE] [SIZE=10]sól i czarny pieprz do smaku[/SIZE] [SIZE=10]ew.1 łyżeczka mąki pszennej[/SIZE] [SIZE=10]olej[/SIZE] [SIZE=10]Kiełbasę pokroić w plastry i zrumienić na niewielkiej ilości oleju wraz z obraną i pokrojoną w półplasterki cebulą.[/SIZE] [SIZE=10]Dodać zioła prowansalskie i paprykę, po czym od razu dodać odsączoną z zalewy fasolę i wymieszać.[/SIZE][SIZE=10] Dodać pomidory wraz z zalewą.[/SIZE] [SIZE=10]Zagotować. Jeśli sosu jest dużo, można zagęścić go łyżeczką mąki pszennej, rozmieszaną w kilku łyżkach wody.[/SIZE] [SIZE=10]Chwilę gotować razem, by smaki się połączyły, po czym doprawić solą i pieprzem. Aby smak było ostrzejszy, dodać szczyptę pieprzu cayenne.[/SIZE] [SIZE=10]Można udekorować kleksem śmietany. Podawać ze świeżym pieczywem.[/SIZE] [SIZE=8]Na podstawie [I]Bistro[/I] 4/2011[/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Biała kiełbasa z fasolą*
Top
Bottom