Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Biała kiełbasa z suszonymi śliwkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="wianka" data-source="post: 1518115" data-attributes="member: 36949"><p>- około 1 kg białej kiełbasy surowej</p><p>- 3 duże cebule</p><p>- 1 ząbek czosnku</p><p>- 10 dkg suszonych śliwek kalifornijskich</p><p>- 150 ml białego wina wytrawnego lub półwytrawnego</p><p>- 4 łyżki oliwy</p><p>- majeranek </p><p>- sól i pieprz</p><p></p><p>Kiełbasę ponakłuwać. Cebule pokroić w piórka, czosnek drobno posiekać. Rozgrzać oliwę na patelni, wrzucić cebulę, smażyć do zeszklenia,</p><p> dodać czosnek i smażyć minutę na mocnym ogniu . Dodać kiełbasy, śliwki i przyprawy, zalać całość winem </p><p>i gotować na średnim ogniu do zgęstnienia sosu. Przełożyć całość w naczynie żaroodporne, wstawić do piekarnika </p><p>i piec 20 minut w temperaturze 200 stopni.</p><p></p><p>Przepis pochodzi z jakiegoś czasopisma (chyba Pani Domu).</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="wianka, post: 1518115, member: 36949"] - około 1 kg białej kiełbasy surowej - 3 duże cebule - 1 ząbek czosnku - 10 dkg suszonych śliwek kalifornijskich - 150 ml białego wina wytrawnego lub półwytrawnego - 4 łyżki oliwy - majeranek - sól i pieprz Kiełbasę ponakłuwać. Cebule pokroić w piórka, czosnek drobno posiekać. Rozgrzać oliwę na patelni, wrzucić cebulę, smażyć do zeszklenia, dodać czosnek i smażyć minutę na mocnym ogniu . Dodać kiełbasy, śliwki i przyprawy, zalać całość winem i gotować na średnim ogniu do zgęstnienia sosu. Przełożyć całość w naczynie żaroodporne, wstawić do piekarnika i piec 20 minut w temperaturze 200 stopni. Przepis pochodzi z jakiegoś czasopisma (chyba Pani Domu). [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Biała kiełbasa z suszonymi śliwkami
Top
Bottom