Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Biała kiełbasa*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="magpie101" data-source="post: 1230639" data-attributes="member: 24885"><p>Składniki:</p><p>-1 kg karkówki</p><p>-30 dkg boczku</p><p>-20 dkg słoniny</p><p>-30 g soli kuchennej</p><p>-3 lyzki majeranku</p><p>-pol glowki czosnku</p><p>-1 czubata lyzka pieprzu</p><p>-1/3 lyzki pieprzu ziolowego</p><p>-1/3 lyzki rozmarynu</p><p></p><p>Wykonanie: karkowke mielimy na sitku 8 mm, boczek i slonine na 4 mm, dodajemy wszystkie skladniki, mieszamy. Dodajemy 150 ml lodowatej wody i mieszamy az masa bedzie kleista. Zostawiamy na noc w chlodnym miejscu. Na drugi dzien dodajemy 50 ml lodowatej wody i mieszamy, nadziewamy we flaki dosyc luzno. Parzymy 8-10 minut.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="magpie101, post: 1230639, member: 24885"] Składniki: -1 kg karkówki -30 dkg boczku -20 dkg słoniny -30 g soli kuchennej -3 lyzki majeranku -pol glowki czosnku -1 czubata lyzka pieprzu -1/3 lyzki pieprzu ziolowego -1/3 lyzki rozmarynu Wykonanie: karkowke mielimy na sitku 8 mm, boczek i slonine na 4 mm, dodajemy wszystkie skladniki, mieszamy. Dodajemy 150 ml lodowatej wody i mieszamy az masa bedzie kleista. Zostawiamy na noc w chlodnym miejscu. Na drugi dzien dodajemy 50 ml lodowatej wody i mieszamy, nadziewamy we flaki dosyc luzno. Parzymy 8-10 minut. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Biała kiełbasa*
Top
Bottom