Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Biała ryba w waniliowym sosie*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kamila" data-source="post: 202007" data-attributes="member: 8"><p>BIAŁA RYBA W WANILIOWYM (NIE SŁODKIM) SOSIE. </p><p></p><p>Filet z ryby o neutralnym smaku i białym mięsie (dorsza, sandacza lub szczupaka) doprawić delikatnie tuż przed smażeniem. Solić jedynie symbolicznie i to dopiero na patlni. Smażyć krótko na maśle na małym ogniu z dodatkiem dobrej oliwki. Zdjąć z patelni i trzymać w cieple. </p><p>Wanilię rozprowadzić w niewielkiej ilości mleczka kokosowego, dodając cayenne i trawę cytrynową. Do tłuszczu wlać mleczko kokosowe (NIE SŁODZONE!!!) i krótko zagotować. Dodać część z wanilią, trochę soku z lemonki i do smaku sproszkowanego bulionu warzywnego oraz nieco wiórek ze skórki lemonki. Tylko krótko jeszcze raz zagotować. Sosem polać rybę i podawać udekorowane szyjkami rakowymi.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kamila, post: 202007, member: 8"] BIAŁA RYBA W WANILIOWYM (NIE SŁODKIM) SOSIE. Filet z ryby o neutralnym smaku i białym mięsie (dorsza, sandacza lub szczupaka) doprawić delikatnie tuż przed smażeniem. Solić jedynie symbolicznie i to dopiero na patlni. Smażyć krótko na maśle na małym ogniu z dodatkiem dobrej oliwki. Zdjąć z patelni i trzymać w cieple. Wanilię rozprowadzić w niewielkiej ilości mleczka kokosowego, dodając cayenne i trawę cytrynową. Do tłuszczu wlać mleczko kokosowe (NIE SŁODZONE!!!) i krótko zagotować. Dodać część z wanilią, trochę soku z lemonki i do smaku sproszkowanego bulionu warzywnego oraz nieco wiórek ze skórki lemonki. Tylko krótko jeszcze raz zagotować. Sosem polać rybę i podawać udekorowane szyjkami rakowymi. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Biała ryba w waniliowym sosie*
Top
Bottom