Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Bialy chleb na zakwasie z San Francisco
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tokyoeyes" data-source="post: 430284" data-attributes="member: 2817"><p><strong>Ratunku! Ratunku!</strong></p><p>co ja mam zrobić???</p><p></p><p>w poniedziałek wieczorem zrobiłam zaczyn na san francisco z połowy składników i zamiast wody dałam mleko. Pięknie wyrósł na drugie dzień. Dodałam składniki na ciasto i znów się podwoił po kilku godzinach. Zatem uformowałam z niego chleb i włożyłam do koszyka. To było wczoraj a dziś rano patrzę a on z tego nie małego koszyka (specjalnie położyłam jabłko przy nim by było widać na zdjęciu jaki jest duży) chce wyjść! Znów się podwoił! <strong>Złe w tym wszystkim jest to, że na powierzchni porobiły się pęcherzyki co znaczy, ze strasznie jest dziurawy i mięciutki, </strong>że może kiedy włożę go do piekarnika to opadnie, bo nie da rady... </p><p>Sprawdzałam palcem, dziurki po palcu pozostają dłuugoo (wgłębienia po palcach na zdjęciu, pęcherzyki też...)</p><p>Wysyłam Wam zdjęcia i radźcie proszę co robić bo ja nie wiem czy </p><p>1. znów go miętosić, </p><p>2. czy może dodać mąki, </p><p>3. czy może wkładać do pieca...</p><p></p><p>[ATTACH=full]5011[/ATTACH]</p><p>[ATTACH=full]5012[/ATTACH]</p><p>[ATTACH=full]5013[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tokyoeyes, post: 430284, member: 2817"] [B]Ratunku! Ratunku![/B] co ja mam zrobić??? w poniedziałek wieczorem zrobiłam zaczyn na san francisco z połowy składników i zamiast wody dałam mleko. Pięknie wyrósł na drugie dzień. Dodałam składniki na ciasto i znów się podwoił po kilku godzinach. Zatem uformowałam z niego chleb i włożyłam do koszyka. To było wczoraj a dziś rano patrzę a on z tego nie małego koszyka (specjalnie położyłam jabłko przy nim by było widać na zdjęciu jaki jest duży) chce wyjść! Znów się podwoił! [B]Złe w tym wszystkim jest to, że na powierzchni porobiły się pęcherzyki co znaczy, ze strasznie jest dziurawy i mięciutki, [/B]że może kiedy włożę go do piekarnika to opadnie, bo nie da rady... Sprawdzałam palcem, dziurki po palcu pozostają dłuugoo (wgłębienia po palcach na zdjęciu, pęcherzyki też...) Wysyłam Wam zdjęcia i radźcie proszę co robić bo ja nie wiem czy 1. znów go miętosić, 2. czy może dodać mąki, 3. czy może wkładać do pieca... [ATTACH=full]5011[/ATTACH] [ATTACH=full]5012[/ATTACH] [ATTACH=full]5013[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Bialy chleb na zakwasie z San Francisco
Top
Bottom