Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Biały sos diabelski*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1087405" data-attributes="member: 2721"><p>Przepis z Jane Grigson's English Food. Ponieważ bardzo lubię anchois, sos był dla mnie strzałem w dziesiątkę.</p><p>Sos idealny do pieczonych mięs, a zwłaszcza do pieczonego kurczaka a takze do ryby. Znakomicie sprawdzi się także jako sos do sałaty.</p><p></p><p>[ATTACH=full]60847[/ATTACH]</p><p></p><p>100 ml gęstej śmietany ( moja 18%)</p><p>1 łyżeczka ostrej musztardy</p><p>1 łyżeczka octu winnego</p><p>1 łyżeczka sosu Worcestershire</p><p>1 łyżeczka posiekanych drobno filetów anchois</p><p>1/2 łyżeczki cukru</p><p>1/2 łyżeczki soli</p><p></p><p>( dodałam jeszcze 1 łyżeczkę majonezu)</p><p></p><p></p><p></p><p>Składniki wymieszać.</p><p>Sos wychodzi biały - lekko kremowy.</p><p></p><p>Na zdjęciu w drugim zastosowaniu, jakie podaje wobec niego autorka - zapieczny na kurczaku, na złoto.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1087405, member: 2721"] Przepis z Jane Grigson's English Food. Ponieważ bardzo lubię anchois, sos był dla mnie strzałem w dziesiątkę. Sos idealny do pieczonych mięs, a zwłaszcza do pieczonego kurczaka a takze do ryby. Znakomicie sprawdzi się także jako sos do sałaty. [ATTACH=full]60847[/ATTACH] 100 ml gęstej śmietany ( moja 18%) 1 łyżeczka ostrej musztardy 1 łyżeczka octu winnego 1 łyżeczka sosu Worcestershire 1 łyżeczka posiekanych drobno filetów anchois 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli ( dodałam jeszcze 1 łyżeczkę majonezu) Składniki wymieszać. Sos wychodzi biały - lekko kremowy. Na zdjęciu w drugim zastosowaniu, jakie podaje wobec niego autorka - zapieczny na kurczaku, na złoto. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Biały sos diabelski*
Bottom