Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Bigos bosmański*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 67054" data-attributes="member: 49"><p><strong>Bigos bosmański </strong></p><p></p><p>60 dag kapusty kwaszonej, tłuszcz, </p><p>10 dag cebuli, </p><p>2 dag mąki, </p><p>15 dag parówek cienkich, </p><p>25 dag wieprzowiny bez kości, </p><p>25 dag strąków papryki, </p><p>4 dag koncentratu pomidorowego, </p><p>15 dag pieczarek, </p><p>sól, pieprz, papryka mielona, </p><p>przyprawa do zup, </p><p>majeranek, cukier i curry do smaku. </p><p></p><p>Kapustę odcisnąć, pokrajać, zalać wrzącą wodą, dodać tłuszcz, zagotować pod przykryciem. Następnie odkryć na chwilę i gotować około 50 minut na małym ogniu pod przykryciem. Mięso umyć, pokrajać w kostkę, podsmażyć, dodać przyprawy, skropić wodą, dusić do miękkości. Cebulę i paprykę oraz pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, podsmażyć, dodać do mięsa w połowie duszenia. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, połączyć z kapustą, mięsem, koncentratem pomidorowym oraz obranymi i pokrajanymi w plasterki parówkami, dusić kilka minut, doprawić. </p><p></p><p>źródła przepisu nie pamiętam, (chyba z Książki H. Dębskiego)</p><p></p><p>Bahus</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 67054, member: 49"] [B]Bigos bosmański [/B] 60 dag kapusty kwaszonej, tłuszcz, 10 dag cebuli, 2 dag mąki, 15 dag parówek cienkich, 25 dag wieprzowiny bez kości, 25 dag strąków papryki, 4 dag koncentratu pomidorowego, 15 dag pieczarek, sól, pieprz, papryka mielona, przyprawa do zup, majeranek, cukier i curry do smaku. Kapustę odcisnąć, pokrajać, zalać wrzącą wodą, dodać tłuszcz, zagotować pod przykryciem. Następnie odkryć na chwilę i gotować około 50 minut na małym ogniu pod przykryciem. Mięso umyć, pokrajać w kostkę, podsmażyć, dodać przyprawy, skropić wodą, dusić do miękkości. Cebulę i paprykę oraz pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, podsmażyć, dodać do mięsa w połowie duszenia. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, połączyć z kapustą, mięsem, koncentratem pomidorowym oraz obranymi i pokrajanymi w plasterki parówkami, dusić kilka minut, doprawić. źródła przepisu nie pamiętam, (chyba z Książki H. Dębskiego) Bahus [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Bigos bosmański*
Top
Bottom