Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Bigos galicyjski
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 67046" data-attributes="member: 49"><p><strong>Bigos galicyjski</strong></p><p></p><p>2 kg ziemniaków</p><p>1 kg poszatkowanej białej kapusty</p><p>25 dag wędzonego boczku</p><p>25 dag białej suchej fasoli</p><p>15 dag słoniny</p><p>sól i pieprz do smaku</p><p></p><p>Fasolę namoczyć na 12 godz. Gotować w wodzie , w której się moczyła wraz z pokrojonym w kostkę wędzonym boczkiem, do miękkości fasoli. Fasolę i boczek wyjąć łyżką cedzakową. Do wywaru wrzucić obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz poszatkowaną kapustę. Gotować do miękkości warzyw. Dodać ugotowaną wcześniej fasolę z boczkiem. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Zagotować. Odlać nadmiar płynu. Słoninę pokroić w kostkę. Przetopić na patelni. Dodać do bigosu. </p><p></p><p>Potrawa im częściej odgrzewana tym lepsza.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 67046, member: 49"] [B]Bigos galicyjski[/B] 2 kg ziemniaków 1 kg poszatkowanej białej kapusty 25 dag wędzonego boczku 25 dag białej suchej fasoli 15 dag słoniny sól i pieprz do smaku Fasolę namoczyć na 12 godz. Gotować w wodzie , w której się moczyła wraz z pokrojonym w kostkę wędzonym boczkiem, do miękkości fasoli. Fasolę i boczek wyjąć łyżką cedzakową. Do wywaru wrzucić obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz poszatkowaną kapustę. Gotować do miękkości warzyw. Dodać ugotowaną wcześniej fasolę z boczkiem. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Zagotować. Odlać nadmiar płynu. Słoninę pokroić w kostkę. Przetopić na patelni. Dodać do bigosu. Potrawa im częściej odgrzewana tym lepsza. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Bigos galicyjski
Top
Bottom