Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Bigos kaszubski*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 67047" data-attributes="member: 49"><p><strong>Bigos kaszubski</strong></p><p></p><p>40 dag kapusty kiszonej, </p><p>40 dag kapusty świeżej, </p><p>20 dag kiełbasy, </p><p>20 dag boczku wędzonego </p><p>3 cebule, </p><p>grzyby suszone, </p><p>sól, pieprz, </p><p>przecier pomidorowy, </p><p>pól szklanki wiśni z kompotu bez pestek </p><p></p><p> </p><p>Kapustę kiszoną i grzyby ugotować w małej ilości wody do miękkości, kapustę świeżą pokroić ugotować w małej ilości wody na miękko, kapusty połączyć, cebulę, kiełbasę, boczek pokroić, podsmażyć, dodać do kapusty i doprawić przyprawami, na końcu dodać wiśnie i przecier pomidorowy, dusić jeszcze 15 min, </p><p>Podawać gorący z pieczywem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 67047, member: 49"] [B]Bigos kaszubski[/B] 40 dag kapusty kiszonej, 40 dag kapusty świeżej, 20 dag kiełbasy, 20 dag boczku wędzonego 3 cebule, grzyby suszone, sól, pieprz, przecier pomidorowy, pól szklanki wiśni z kompotu bez pestek Kapustę kiszoną i grzyby ugotować w małej ilości wody do miękkości, kapustę świeżą pokroić ugotować w małej ilości wody na miękko, kapusty połączyć, cebulę, kiełbasę, boczek pokroić, podsmażyć, dodać do kapusty i doprawić przyprawami, na końcu dodać wiśnie i przecier pomidorowy, dusić jeszcze 15 min, Podawać gorący z pieczywem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Bigos kaszubski*
Top
Bottom