Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Bigos podhalański*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 67042" data-attributes="member: 49"><p><strong>Bigos podhalański</strong></p><p></p><p>60 dag białej kapusty</p><p>35 dag chudej baraniny (lub wieprzowiny)</p><p>10 dag kaszy pęcak</p><p>1 średnia cebula</p><p>1 łyżka posiekanego zielonego koperku</p><p>2 łyżki oleju</p><p>1 łyżka masła</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>sól i pieprz do smaku</p><p></p><p>Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej. Przesmażyć na nim mięso i cebulę. Dodać opłukaną kaszę. Posolić. Podlać gorącą wodą i dusić do miękkości kaszy i mięsa. (Podczas duszenia w miarę potrzeby podlewać wodą). Kapustę umyć, pozbawić głąba i poszatkować. Zalać osolonym wrzątkiem i gotować do miękkości. Odcedzić. Dodać kaszę, mięso i zeszklony na maśle przeciśnięty przez praskę czosnek. (Wraz z masłem). Podprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Posypać posiekanym koperkiem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 67042, member: 49"] [B]Bigos podhalański[/B] 60 dag białej kapusty 35 dag chudej baraniny (lub wieprzowiny) 10 dag kaszy pęcak 1 średnia cebula 1 łyżka posiekanego zielonego koperku 2 łyżki oleju 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej. Przesmażyć na nim mięso i cebulę. Dodać opłukaną kaszę. Posolić. Podlać gorącą wodą i dusić do miękkości kaszy i mięsa. (Podczas duszenia w miarę potrzeby podlewać wodą). Kapustę umyć, pozbawić głąba i poszatkować. Zalać osolonym wrzątkiem i gotować do miękkości. Odcedzić. Dodać kaszę, mięso i zeszklony na maśle przeciśnięty przez praskę czosnek. (Wraz z masłem). Podprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Posypać posiekanym koperkiem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Bigos podhalański*
Top
Bottom