Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Bigos z młodej kapusty*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="BeataSz" data-source="post: 145426" data-attributes="member: 90"><p>Oto, jak go robię: </p><p></p><p>Kapustę szatkuję, wkładam do garnka, dolewam troszkę wody, solę( odrobinę, bo potem mieszam z sosem słonym) i dość krótko gotuję, mieszając aby nie rozgotowała się, jak jest za dużo wody, to odlewam( ale zwykle jest w sam raz) nie przepadam za kiełbasą w młodej za to bardzo mi tu odpowiada konserwa &quot;wołowina w sosie własnym&quot; lub/i jakaś wieprzowa konserwa turystyczna, saperska czy coś w tym stylu. Kroję to na kawałki, rozpuszczam wraz z galaretką, na tłuszczu podsmażam cebulkę,dodaję listek laurowy i ziele angielskie, tochę razem gotuję, zagęszczam zasmażką i mieszam z kapustą, przyprawiam do smaku, dodaję też troszkę pomidorów żeby zaostrzyć smak i poprawić kolor. Lubię też dodać troszkę podsmażonych pieczarek, mięsko z kurczaka i koperek. Z reguły w młodej kapuście nie lubię dużo mięsa, często też robię na słodko kwaśno, tak jako jarzynkę do obiadu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeataSz, post: 145426, member: 90"] Oto, jak go robię: Kapustę szatkuję, wkładam do garnka, dolewam troszkę wody, solę( odrobinę, bo potem mieszam z sosem słonym) i dość krótko gotuję, mieszając aby nie rozgotowała się, jak jest za dużo wody, to odlewam( ale zwykle jest w sam raz) nie przepadam za kiełbasą w młodej za to bardzo mi tu odpowiada konserwa "wołowina w sosie własnym" lub/i jakaś wieprzowa konserwa turystyczna, saperska czy coś w tym stylu. Kroję to na kawałki, rozpuszczam wraz z galaretką, na tłuszczu podsmażam cebulkę,dodaję listek laurowy i ziele angielskie, tochę razem gotuję, zagęszczam zasmażką i mieszam z kapustą, przyprawiam do smaku, dodaję też troszkę pomidorów żeby zaostrzyć smak i poprawić kolor. Lubię też dodać troszkę podsmażonych pieczarek, mięsko z kurczaka i koperek. Z reguły w młodej kapuście nie lubię dużo mięsa, często też robię na słodko kwaśno, tak jako jarzynkę do obiadu. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Bigos z młodej kapusty*
Top
Bottom