Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Bigos*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hanka145" data-source="post: 1652894" data-attributes="member: 2354"><p>Czesto kapusta tu jest za bardzo kwasna, to ja jej nie plucze, bo to strata witamin, tylko mocno odciskam sok i zachowuje go do dodania potem, ale czasem jednak trzeba dodac troche swiezej kapusty, zeby wyrownac smak.</p><p>Ja robie bigos 7 dni, codziennie doprowadzam do zagotowania i odstawiam do nastepnego dnia. Najlepiej wychodzi po wystudzeniu wstawiony do zamrazalnika i znow odgrzewany. Roboty nie ma, tylko w pierwszym dniu, potem tylko zagotowanie i studzenie. Czasem sie okazuje, ze bigos sie zrobil za malo kwasny, to ja doprawiam juz na koncu dolewajac ten zachowany sok i tez dodaje pol szklanki czerewonego wytrawnego wina, tylko na samym koncu, juz po zagotowaniu. Reszta tak jak AnkaP, ale pasty pomidorowej nie dodaje, za to dodaje kilka zabkow czosnku. Sliwki swietnie doprawiaja bigos, a zasmazka tylko by zepsula bigos moim zdaniem.</p><p>Smacznego bigosu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hanka145, post: 1652894, member: 2354"] Czesto kapusta tu jest za bardzo kwasna, to ja jej nie plucze, bo to strata witamin, tylko mocno odciskam sok i zachowuje go do dodania potem, ale czasem jednak trzeba dodac troche swiezej kapusty, zeby wyrownac smak. Ja robie bigos 7 dni, codziennie doprowadzam do zagotowania i odstawiam do nastepnego dnia. Najlepiej wychodzi po wystudzeniu wstawiony do zamrazalnika i znow odgrzewany. Roboty nie ma, tylko w pierwszym dniu, potem tylko zagotowanie i studzenie. Czasem sie okazuje, ze bigos sie zrobil za malo kwasny, to ja doprawiam juz na koncu dolewajac ten zachowany sok i tez dodaje pol szklanki czerewonego wytrawnego wina, tylko na samym koncu, juz po zagotowaniu. Reszta tak jak AnkaP, ale pasty pomidorowej nie dodaje, za to dodaje kilka zabkow czosnku. Sliwki swietnie doprawiaja bigos, a zasmazka tylko by zepsula bigos moim zdaniem. Smacznego bigosu. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Bigos*
Top
Bottom