Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Bigos*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="samanta" data-source="post: 900805" data-attributes="member: 5092"><p>Mięso przesmażyć przed dodaniem do kapusty. Ja robię bigos trochę inaczej niż Dorota, przed gotowaniem kapusty podsmażam mięso, kiełbaskę i cebule, wszystko osobno, ale składam do tego samego garnka, podlewam troszke, dodaję przyprawy i duszę do miękkości. Często robie to w przeddzień. Kapustę zalewam wodą , obgotuję, odlewam, dodajeto uduszone mięso z cebulą i tym sosem co tam się zrobił i duszę razem dalej. Kolejnego dnia, albo tego samego, zalezy jak stoję z czasem, dodaję przecier pomidorowy ale nie za dużo żeby bigos nie był czerwony. I dusze razem. W miom bigosie zasmażka jest niedopuszczalna ale czerwone wino jak najbardziej pożądane. Śliwki wędzone też , no i jagody jałowca są konieczne. Grzyby suszone moczę i gotuję osobno a dodaję w trakcie duszenia, napewno po mięsie. </p><p>Czasem ten bigos piekę w piekarniku zamiast gotować na wierzchu i wydaje mi się że wtedy jest lepszy ale u mnie piekarnik rzadko kiedy ma wolne.</p><p>Ale to już całkiem inny bigos jest, dlatego przepraszam Cie Dorotko jeśli uznasz że zaśmiecam Ci wątek.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="samanta, post: 900805, member: 5092"] Mięso przesmażyć przed dodaniem do kapusty. Ja robię bigos trochę inaczej niż Dorota, przed gotowaniem kapusty podsmażam mięso, kiełbaskę i cebule, wszystko osobno, ale składam do tego samego garnka, podlewam troszke, dodaję przyprawy i duszę do miękkości. Często robie to w przeddzień. Kapustę zalewam wodą , obgotuję, odlewam, dodajeto uduszone mięso z cebulą i tym sosem co tam się zrobił i duszę razem dalej. Kolejnego dnia, albo tego samego, zalezy jak stoję z czasem, dodaję przecier pomidorowy ale nie za dużo żeby bigos nie był czerwony. I dusze razem. W miom bigosie zasmażka jest niedopuszczalna ale czerwone wino jak najbardziej pożądane. Śliwki wędzone też , no i jagody jałowca są konieczne. Grzyby suszone moczę i gotuję osobno a dodaję w trakcie duszenia, napewno po mięsie. Czasem ten bigos piekę w piekarniku zamiast gotować na wierzchu i wydaje mi się że wtedy jest lepszy ale u mnie piekarnik rzadko kiedy ma wolne. Ale to już całkiem inny bigos jest, dlatego przepraszam Cie Dorotko jeśli uznasz że zaśmiecam Ci wątek. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Bigos*
Top
Bottom