Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Bigos*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hanka145" data-source="post: 902217" data-attributes="member: 2354"><p>Weerka, moim zdaniem ludzie nie lubia kminku, jesli wiedza, ze jest w potrawie i widza go. Sa jakies uprzedzenia co do wygladu pewnych przypraw, choc oststnio duzo osob b. lubi kumin, ktory jest podobny w wygladzie, choc smak ma inny. </p><p>Moja ciotka (juz nie zyjaca) robila bardzo pyszne potrawy miesne, zwlaszcza pieczen czy gulasz z wolowiny. Smak byl wyjatkowy, ale nie bylo mi w glowie zapytac, co dodaje. Juz za pozno, ale kiedys tak na probe dalam kminek do duszonej wolowiny i to byl ten smak. Odkrylam przypadkowo. Nic nie wiedzialam o przeciwwzdymajacej wlasciwosci kminku, tylko ten smak to bylo to.</p><p>Moze sprobuj cos zrobic w malej ilosci z dodatkiem kminku, ale zawinietym w gazie, co potem wyrzucisz, to sie przekonasz, o co wlasciwie chodzi. Watpie, czy rozpoznaja smak. W kapuscie, ktora jest z natury wzdymajaca dodatek kminku bardzo wskazany, ale nie musza o tym wiedziec.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hanka145, post: 902217, member: 2354"] Weerka, moim zdaniem ludzie nie lubia kminku, jesli wiedza, ze jest w potrawie i widza go. Sa jakies uprzedzenia co do wygladu pewnych przypraw, choc oststnio duzo osob b. lubi kumin, ktory jest podobny w wygladzie, choc smak ma inny. Moja ciotka (juz nie zyjaca) robila bardzo pyszne potrawy miesne, zwlaszcza pieczen czy gulasz z wolowiny. Smak byl wyjatkowy, ale nie bylo mi w glowie zapytac, co dodaje. Juz za pozno, ale kiedys tak na probe dalam kminek do duszonej wolowiny i to byl ten smak. Odkrylam przypadkowo. Nic nie wiedzialam o przeciwwzdymajacej wlasciwosci kminku, tylko ten smak to bylo to. Moze sprobuj cos zrobic w malej ilosci z dodatkiem kminku, ale zawinietym w gazie, co potem wyrzucisz, to sie przekonasz, o co wlasciwie chodzi. Watpie, czy rozpoznaja smak. W kapuscie, ktora jest z natury wzdymajaca dodatek kminku bardzo wskazany, ale nie musza o tym wiedziec. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Bigos*
Top
Bottom