Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Biscotti sibillini, czyli ciasteczka z wrozba
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Linn" data-source="post: 23461" data-attributes="member: 52"><p>Uprzedzam, ze nie robilam. Siedza sobie skopiowane i czekaja.</p><p></p><p><strong>Biscotti sibillini wg tygodnika "Donna Moderna"</strong></p><p></p><p>130 g cukru</p><p>100 g di maki</p><p>100 g masla</p><p>4 bialka</p><p>2 lyzki maczki migdalowej / bardzo drobno zmielonych migdalow /</p><p>maslo i maka do blachy / ew. papier do pieczenia /</p><p>- wrozby nalezy napisac na bibulkach i zlozyc je na czworo</p><p>- ubic bialka widelcem az zamienia sie w piane i kontynuowac jeszcze przez 2 minuty</p><p>- dodac przesiana make, stopione maslo / nie gorace /, na koncu maczke migdalowa / migdaly /</p><p>- na blasze do pieczenia wykonac z ciasta / np. rozsmarowujac je / okragle ciasteczka o srednicy 6 cm, cieniutkie i oddalone od siebie</p><p>- piec w 190° przez 5 minut</p><p>- na jeszcze cieplych krazkach ulozyc zyczenia, krazki zlozyc na pol i ostudzic / ciasteczka stana sie kruche i beda sie lamac przy otwieraniu /</p><p>- mozna je zrobic dzien wczesniej / nalezy je jednak zostawic bez przykrycia /</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Linn, post: 23461, member: 52"] Uprzedzam, ze nie robilam. Siedza sobie skopiowane i czekaja. [B]Biscotti sibillini wg tygodnika "Donna Moderna"[/B] 130 g cukru 100 g di maki 100 g masla 4 bialka 2 lyzki maczki migdalowej / bardzo drobno zmielonych migdalow / maslo i maka do blachy / ew. papier do pieczenia / - wrozby nalezy napisac na bibulkach i zlozyc je na czworo - ubic bialka widelcem az zamienia sie w piane i kontynuowac jeszcze przez 2 minuty - dodac przesiana make, stopione maslo / nie gorace /, na koncu maczke migdalowa / migdaly / - na blasze do pieczenia wykonac z ciasta / np. rozsmarowujac je / okragle ciasteczka o srednicy 6 cm, cieniutkie i oddalone od siebie - piec w 190° przez 5 minut - na jeszcze cieplych krazkach ulozyc zyczenia, krazki zlozyc na pol i ostudzic / ciasteczka stana sie kruche i beda sie lamac przy otwieraniu / - mozna je zrobic dzien wczesniej / nalezy je jednak zostawic bez przykrycia / [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Biscotti sibillini, czyli ciasteczka z wrozba
Top
Bottom