Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Biscotti z serem parmigiano i makiem*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Linn" data-source="post: 200378" data-attributes="member: 52"><p>Chyba tu je wstawie... Do ciasteczek nie bardzo pasuja...</p><p>Jest ktos chetny do przetestowania? </p><p></p><p>BISCOTTI Z SEREM PARMIGIANO REGGIANO I MAKIEM</p><p></p><p>200 g maki </p><p>100 g masla</p><p>1 zoltko</p><p>75 g startego sera parmigiano reggiano </p><p>tuorlo 1</p><p>2 lyzki maku</p><p>1 szczypta soli </p><p></p><p>- wymieszac make z 60 g sera parmigiano i usypac dolek na stolmicy</p><p>- w srodek wlozyc miekkie maslo w kawalkach, dodac zoltko, mak i sol </p><p>- wyrobic ciasto czubkami palcow, dodajac ewentualnie 1 lyzke zimnej wody / gdyby ciasto wychodzilo zbyt suche /, uformowac kule, zawinac ja w przezroczysta folie i odstawic do lodowki na 30 minut</p><p>- rozwalkowac ciasto na papierze do pieczenia obsypanym maka / na grubosc 5 mm /</p><p>- wycinac biscotti nozem lub foremkami do ciastek</p><p>- ulozyc biscotti na blasze wylozonej papierem do pieczenia, posypac je reszta sera parmigiano i piec przez 10 minut w temperaturze 180°C / powinny upiec sie na zloty kolor /</p><p></p><p>Wygladaja tak:</p><p><a href="http://www.cavolettodibruxelles.it/2005/11/biscotti-con-parmigiano-e-papavero.html" target="_blank">http://www.cavolettodibruxelles.it/2005/11...e-papavero.html</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Linn, post: 200378, member: 52"] Chyba tu je wstawie... Do ciasteczek nie bardzo pasuja... Jest ktos chetny do przetestowania? BISCOTTI Z SEREM PARMIGIANO REGGIANO I MAKIEM 200 g maki 100 g masla 1 zoltko 75 g startego sera parmigiano reggiano tuorlo 1 2 lyzki maku 1 szczypta soli - wymieszac make z 60 g sera parmigiano i usypac dolek na stolmicy - w srodek wlozyc miekkie maslo w kawalkach, dodac zoltko, mak i sol - wyrobic ciasto czubkami palcow, dodajac ewentualnie 1 lyzke zimnej wody / gdyby ciasto wychodzilo zbyt suche /, uformowac kule, zawinac ja w przezroczysta folie i odstawic do lodowki na 30 minut - rozwalkowac ciasto na papierze do pieczenia obsypanym maka / na grubosc 5 mm / - wycinac biscotti nozem lub foremkami do ciastek - ulozyc biscotti na blasze wylozonej papierem do pieczenia, posypac je reszta sera parmigiano i piec przez 10 minut w temperaturze 180°C / powinny upiec sie na zloty kolor / Wygladaja tak: [URL="http://www.cavolettodibruxelles.it/2005/11/biscotti-con-parmigiano-e-papavero.html"]http://www.cavolettodibruxelles.it/2005/11...e-papavero.html[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Biscotti z serem parmigiano i makiem*
Top
Bottom