Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Biszkopt gotowany na parze
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Iguana" data-source="post: 96943" data-attributes="member: 11"><p>"Kuchnia państwa środka" taki podaje przepis:</p><p></p><p>skład:</p><p>6 jaj o temperaturze pokojowej</p><p>1 szklanki miałkiego cukru</p><p>1 szklanka przesianej maki tortowej</p><p>1/4 łyżeczki aromatu migdałowego</p><p>1 łyżeczka proszku do pieczenia (opcjonalnie)</p><p></p><p>1. foremke wysmarowac masłem i wysypac mąką</p><p>2. jaja wbić do miski, ubijac mikserem przez 2 min na wysokich obrotach. Dodać aromat. </p><p>3. Ciagle ubijając stopniowo dodawac cukier, ubić na pulchna masę )ok 3 min).</p><p>4. Make podzielić na 3 cześci. 1/3 maki przesiać wprost na mase jajowa, lekko, ale dokładnie wymieszac. W podobny sposób dodawac pozostałe porcje maki.</p><p>5. Ciasto wlac do przygotowanej formy.</p><p>6. gotowac 40 min i sprawdzic ostrożnie czy patyczek wbity w środek jest czysty. W razie potrzeby gotowac dalsze 3 do 5 min.</p><p></p><p>MOżna podawac na ciepło lub na zimno </p><p></p><p>smacznego</p><p></p><p>ps. jeszcze nie sprawdzony przepis !!!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Iguana, post: 96943, member: 11"] "Kuchnia państwa środka" taki podaje przepis: skład: 6 jaj o temperaturze pokojowej 1 szklanki miałkiego cukru 1 szklanka przesianej maki tortowej 1/4 łyżeczki aromatu migdałowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia (opcjonalnie) 1. foremke wysmarowac masłem i wysypac mąką 2. jaja wbić do miski, ubijac mikserem przez 2 min na wysokich obrotach. Dodać aromat. 3. Ciagle ubijając stopniowo dodawac cukier, ubić na pulchna masę )ok 3 min). 4. Make podzielić na 3 cześci. 1/3 maki przesiać wprost na mase jajowa, lekko, ale dokładnie wymieszac. W podobny sposób dodawac pozostałe porcje maki. 5. Ciasto wlac do przygotowanej formy. 6. gotowac 40 min i sprawdzic ostrożnie czy patyczek wbity w środek jest czysty. W razie potrzeby gotowac dalsze 3 do 5 min. MOżna podawac na ciepło lub na zimno smacznego ps. jeszcze nie sprawdzony przepis !!! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Biszkopt gotowany na parze
Top
Bottom