Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Biszkopt makowy z kremem pomarańczowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="morena55" data-source="post: 1283614" data-attributes="member: 34192"><p>Biszkopt makowy </p><p>5 jajek </p><p>15 dag cukru pudru</p><p>2 łyżki zmielonych migdałów</p><p>12 dag mąki pszennej</p><p>2 łyżki mąki ziemniaczanej </p><p>1 łyzeczka proszku do piecz.</p><p>20 dag maku</p><p> Białka oddzielić od żótek. Ubić białka, dodać cukier i żółtka. Migdały wymieszać z mąkami, proszkiem i makiem. Połączyć z masą jajeczną, wymieszać. Piec 45 min.</p><p></p><p></p><p>Masa pomarańczowa </p><p>2 szklanki soku pomarańczowego</p><p>1 szkl. mleka </p><p>3/4 szkl. cukru </p><p>1 budyń śmietankowy</p><p>1 łyżka mąki ziemniaczanej i 1 łyzka mąki pszennej </p><p>1 galaretka pomarańczowa </p><p>aromat pomarańczowy </p><p>1 kieliszek spirytusu </p><p>1,5 kostki Kasi</p><p> 2 szklanki soku pomarańczowego zagotować. Zdjąć z ognia i rozpuścić w nim galaretkę. W 1 szklance mleka rozmieszać budyń i mąki. Gdy galaretka się rozpuści, to ponownie zagotować, dodać cukier, mleko z rozmiesznymi składnikami i ugotować budyń.</p><p>Ostudzony budyń zmiksować z Kasią (pamiętając aby oba składniki były w tej samej temp.) Dodać aromat i spirytus.</p><p></p><p>[ATTACH=full]72800[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]72801[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="morena55, post: 1283614, member: 34192"] Biszkopt makowy 5 jajek 15 dag cukru pudru 2 łyżki zmielonych migdałów 12 dag mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyzeczka proszku do piecz. 20 dag maku Białka oddzielić od żótek. Ubić białka, dodać cukier i żółtka. Migdały wymieszać z mąkami, proszkiem i makiem. Połączyć z masą jajeczną, wymieszać. Piec 45 min. Masa pomarańczowa 2 szklanki soku pomarańczowego 1 szkl. mleka 3/4 szkl. cukru 1 budyń śmietankowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej i 1 łyzka mąki pszennej 1 galaretka pomarańczowa aromat pomarańczowy 1 kieliszek spirytusu 1,5 kostki Kasi 2 szklanki soku pomarańczowego zagotować. Zdjąć z ognia i rozpuścić w nim galaretkę. W 1 szklance mleka rozmieszać budyń i mąki. Gdy galaretka się rozpuści, to ponownie zagotować, dodać cukier, mleko z rozmiesznymi składnikami i ugotować budyń. Ostudzony budyń zmiksować z Kasią (pamiętając aby oba składniki były w tej samej temp.) Dodać aromat i spirytus. [ATTACH=full]72800[/ATTACH] [ATTACH=full]72801[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Biszkopt makowy z kremem pomarańczowym
Top
Bottom