Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Biszkopt - wątek zbiorczy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="katek" data-source="post: 257624" data-attributes="member: 1018"><p>To teraz pora na mnie:</p><p></p><p>4 jajka</p><p>1 szkl mąki</p><p>1 szkl cukru</p><p>1 łyżeczka proszku do pieczenia</p><p></p><p>Białka ubić (najlepiej ręcznie) + cukier + żółtka, a następnie delikatnie wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. </p><p>W orginalnym przepisie była mąka pół na pół pszenna i ziemniaczana, ale dla mnie ciasto z mąką ziemniaczaną jest za suche. Gdy chcę mieć biszkopt kakaowy wówczas odbieram mąkę ze szklanki i w to miejsce dodaję kakao - tak aby zachować proporcje ilościowe. </p><p>Do tej pory piekłam biszkopt w temp. 170 stopni. Ostatnio odkryłam że pieczony w temp. 200 stopni jest bardziej puszysty.</p><p>Biszkopt na tort zawsze staram się piec dzień wcześniej.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="katek, post: 257624, member: 1018"] To teraz pora na mnie: 4 jajka 1 szkl mąki 1 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić (najlepiej ręcznie) + cukier + żółtka, a następnie delikatnie wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. W orginalnym przepisie była mąka pół na pół pszenna i ziemniaczana, ale dla mnie ciasto z mąką ziemniaczaną jest za suche. Gdy chcę mieć biszkopt kakaowy wówczas odbieram mąkę ze szklanki i w to miejsce dodaję kakao - tak aby zachować proporcje ilościowe. Do tej pory piekłam biszkopt w temp. 170 stopni. Ostatnio odkryłam że pieczony w temp. 200 stopni jest bardziej puszysty. Biszkopt na tort zawsze staram się piec dzień wcześniej. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Biszkopt - wątek zbiorczy
Top
Bottom