witam.jestem tutaj nowa,ale postanowilam napisac a`propo nasaczania biszkoptu.Te Panie,ktore maja z tym problem,moze powinny skorzystac z przepisu na biszkopt z maslem,jego nie trzeba nasaczac.ja taki robie i nie wychodzi suchy,wrecz przeciewnie-wychodzi w sam raz.po przelozeniu kremem jest akurat
nie wiem,moze juz znacie taki przepis,pewnie tak,ale na wszelki wypadek podam:
6 jajek
30 dag cukru
20 dag masla (miekkiego,zwyklego, jak do smarowania chleba)
30 dag maki
proszek do pieczenia ok.15 gr lub odrobinke mniej
zoltka oddzielamy od bialek, ubijamy (zoltka) z cukrem,nastepnie dodajemy maslo a potem make z proszkiem do pieczenia. bilaka ubijamy na sztywno i dodajemy do wczesniej ubitej masy zoltkowej,ale tym razem juz nie miksujemy mikserem,tylko laczymy bialka z masa za pomoca lyzki. blache smarujemy maslem i posypujemy bulka tarta,wykladamy na nia ciasto,wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni ok. 40 min (trzeba sprawdzac,bo piekarnik piekarnikowi nierowny
6 jajek
30 dag cukru
20 dag masla (miekkiego,zwyklego, jak do smarowania chleba)
30 dag maki
proszek do pieczenia ok.15 gr lub odrobinke mniej
zoltka oddzielamy od bialek, ubijamy (zoltka) z cukrem,nastepnie dodajemy maslo a potem make z proszkiem do pieczenia. bilaka ubijamy na sztywno i dodajemy do wczesniej ubitej masy zoltkowej,ale tym razem juz nie miksujemy mikserem,tylko laczymy bialka z masa za pomoca lyzki. blache smarujemy maslem i posypujemy bulka tarta,wykladamy na nia ciasto,wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni ok. 40 min (trzeba sprawdzac,bo piekarnik piekarnikowi nierowny