Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Biszkopt z serem i brzoskwiniami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Dorotaxx" data-source="post: 688318" data-attributes="member: 7658"><p><u>Ciasto:</u></p><p></p><p><strong>6 jaj,</strong></p><p><strong>1,5 szklanki cukru</strong></p><p><strong>1,5 margaryny ,</strong></p><p><strong>2,5 szklanki mąki</strong></p><p><strong>3 łyżki kakao,</strong></p><p><strong>3 łyżeczki proszku do pieczenia,</strong></p><p><strong>Sok z 1,5 cytryny,</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>[ATTACH=full]24410[/ATTACH]</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Mąke,kakao i proszek do pieczenia przesiać.Jaja z cukrem utrzeć na masę.Do masy jajecznej dodawać na przemian gorącą ,roztopioną margaryne z przesianą mąką .Na końcu dodać sok z połowy cytryny.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Ciasto wylac na opruszoną bułką tartą foremke(dużą).Piec w piekarniku w 180st.az ciasto będzie odstawac od boków formy.Po </strong></p><p><strong>upieczeniu i przestudzeniu przekroić na pół.</strong></p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]24411[/ATTACH] [ATTACH=full]24412[/ATTACH] </p><p></p><p><strong>Z połowy wyżej wymienionych składników upiec jeszcze jeden placek.</strong></p><p></p><p></p><p></p><p><u>Masa Serowa:</u></p><p></p><p><strong>1,20 kg. Sera białego (tłusty lub półtłusty),</strong></p><p><strong>15 dag,margaryny,</strong></p><p><strong>3 żółtka,</strong></p><p><strong>35 dag.cukru,</strong></p><p><strong>1 olejek pomarańczowy,</strong></p><p><strong>1 budyń śmietankowy,</strong></p><p><strong>2 łyżki mąki ziemniaczanej,</strong></p><p><strong>2 łyzki mąki pszennej,</strong></p><p><strong>10 łyzek mleka,</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Ser zmielić,żółtka utrzećz cukrem i margaryną,dodać ser ,gotować na małym ogniu ciągle mieszając.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>[ATTACH=full]24413[/ATTACH] [ATTACH=full]24414[/ATTACH]</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Pod koniec dodać zapach pomarańczowy. Mąki i budyń wymieszać z mlekiem i wlać do sera ciagle mieszając .Zagotować cały czas ucierając mikserem . Odstawić mase na chwilke.Przekładać ciepłą masą(nie gorącą!!).</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Ja sera nie miele tylko daje do garnka w całości i ucieram mikserem ser z masą jajeczno cukrową za pomocą końcówki z nożykiem .</strong></p><p></p><p>[ATTACH=full]24415[/ATTACH] [ATTACH=full]24416[/ATTACH]</p><p></p><p><u>Dodatkowo:</u></p><p></p><p></p><p><strong>Puszka brzoskwiń</strong></p><p><strong>Dżem brzoskwiniowy</strong></p><p><strong>Gotowa polewa</strong></p><p></p><p><u>Przełozenie placka:</u></p><p></p><p></p><p><strong>Ciasto + połowa masy serowej + pokrojone brzoskwinie + ciasto + masa serowa + pokrojone </strong></p><p><strong>Brzoskwinie + ciasto . Wierzch ciasta posmarować dżemem brzoskwiniowym(najlepszy Łowicz) i polać gotową polewą czekoladową.</strong></p><p></p><p>[ATTACH=full]24417[/ATTACH] [ATTACH=full]24418[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]24419[/ATTACH] [ATTACH=full]24420[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]24421[/ATTACH] [ATTACH=full]24422[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Dorotaxx, post: 688318, member: 7658"] [U]Ciasto:[/U] [B]6 jaj, 1,5 szklanki cukru 1,5 margaryny , 2,5 szklanki mąki 3 łyżki kakao, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, Sok z 1,5 cytryny, [ATTACH=full]24410[/ATTACH] Mąke,kakao i proszek do pieczenia przesiać.Jaja z cukrem utrzeć na masę.Do masy jajecznej dodawać na przemian gorącą ,roztopioną margaryne z przesianą mąką .Na końcu dodać sok z połowy cytryny. Ciasto wylac na opruszoną bułką tartą foremke(dużą).Piec w piekarniku w 180st.az ciasto będzie odstawac od boków formy.Po upieczeniu i przestudzeniu przekroić na pół.[/B] [ATTACH=full]24411[/ATTACH] [ATTACH=full]24412[/ATTACH] [B]Z połowy wyżej wymienionych składników upiec jeszcze jeden placek.[/B] [U]Masa Serowa:[/U] [B]1,20 kg. Sera białego (tłusty lub półtłusty), 15 dag,margaryny, 3 żółtka, 35 dag.cukru, 1 olejek pomarańczowy, 1 budyń śmietankowy, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 łyzki mąki pszennej, 10 łyzek mleka, Ser zmielić,żółtka utrzećz cukrem i margaryną,dodać ser ,gotować na małym ogniu ciągle mieszając. [ATTACH=full]24413[/ATTACH] [ATTACH=full]24414[/ATTACH] Pod koniec dodać zapach pomarańczowy. Mąki i budyń wymieszać z mlekiem i wlać do sera ciagle mieszając .Zagotować cały czas ucierając mikserem . Odstawić mase na chwilke.Przekładać ciepłą masą(nie gorącą!!). Ja sera nie miele tylko daje do garnka w całości i ucieram mikserem ser z masą jajeczno cukrową za pomocą końcówki z nożykiem .[/B] [ATTACH=full]24415[/ATTACH] [ATTACH=full]24416[/ATTACH] [U]Dodatkowo:[/U] [B]Puszka brzoskwiń Dżem brzoskwiniowy Gotowa polewa[/B] [U]Przełozenie placka:[/U] [B]Ciasto + połowa masy serowej + pokrojone brzoskwinie + ciasto + masa serowa + pokrojone Brzoskwinie + ciasto . Wierzch ciasta posmarować dżemem brzoskwiniowym(najlepszy Łowicz) i polać gotową polewą czekoladową.[/B] [ATTACH=full]24417[/ATTACH] [ATTACH=full]24418[/ATTACH] [ATTACH=full]24419[/ATTACH] [ATTACH=full]24420[/ATTACH] [ATTACH=full]24421[/ATTACH] [ATTACH=full]24422[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Biszkopt z serem i brzoskwiniami
Top
Bottom